torsdag 24. juni 2021

Ferie! uten pc - hvordan skal dette gå?

Ett år forsinket får vi endelig tatt den for lengst bestilte sommerferien til Hellas. Vi er seks venner som er mye sammen, også på ferie, og da gjerne i forbindelse med at en eller flere av oss har rund dag. Denne turen er Frode sin 50 års tur, han har insistert på at han ikke er femti før han har fått turen sin, så nå er yngstemann endelig med oss. 


Først en dag på jobb, så kjører vi på, fredag ettermiddag: Turen går via en natt på et flyplasshotell i København til Athen. Her skal vi rett inn i en transferbuss som tar oss de 2,5 timene til den lille byen Kalamata på Peloponnes, den greske sørvest kysten (fastlandet). Herfra skal vi sykle i seks etapper til Kalo Nero, og ved hvert stopp skal vi bo på et lite hotell ved stranden. Syklene får vi utlevert i Kalamata, og bagasjen blir fraktet fra sted til sted. 

Jett om jeg gleder meg. Ikke er jeg spesielt sprek, ikke har jeg syklet mye heller, men med etapper på 30-40 km så skal det gå bra. Noen mumlet om hetebølge i Hellas til helgen, jeg kjenner at det er helt greit. 

Når vi er ferdig å sykle skal vi tilbringe en uke på Nelly`s hotel, som ligger helt på stranden i den lille byen Tolo. 


Om jeg ikke har fått lest før, så blir det lesing da, og for dere som er interessert, så har jeg disse bøkene med meg: 

Charlotte Brontë - Jane Eyre på lydbok
Belinda Bauer - Exit i papir
William Faulkner - Fristedet på Kindelen
Monika Helfer - Pakk på Kindelen
Stanislav Lem - Solaris på Kindelen

I tillegg har jeg med fire pocket til reisefølge mitt, så hvis det kniper får jeg sloss meg til en av dem. Egentlig håper jeg at jeg ikke får lest noe, for det betyr at vi har det travelt med å gjøre gøye ting. 

Vel med dette ønsker jeg dere alle en nydelig sommer!9 kommentarer:

 1. Ønsker deg en herlig tur Tine:) Det får du garantert med den løypa der. Håper du legger ut noen bilder på fb i alle fall:)
  Har Bauer kommet med ny bok? Må lese.. Kan hende den dukker opp her også snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, skal dele bilder underveis :) Ja, Bauer har kommet med ny, den startet bra, klarte ikke vente.
   Ha noen fine sommeruker Anita!
   Her i Bergen våknet vi til et overraskende regn, flott avskjedspresang til oss som skal til solen :)

   Slett
  2. Så bra. Takk Tine. Det samme til deg.
   Har et par uker igjen før ferie. Da blir det en tur nordover, litt hjemme og forhåpentligvis en fjelltur. Har spart en del ferie til høsten og det blir bl.a. Kreta i september. For varmt til meg rundt Middelhavet i juli/august. Men dere får det nok aldeles toppers:)

   Slett
  3. Godt å ha ferie på lur, Middelhavet venter nok på deg :)

   Slett
 2. Ønsker deg en fin tur, det høres ut som en fin tur og lengden per dag på sykkel klarer du bra. Lykke til også gratis til mannen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingun, tror det skal gå bra med 30-40 km, men var ikke sikker før vi hadde en prøvetur her hjemme :)

   Slett
 3. Høres ut som det blir en deilig ferie. Gleder meg til rapport.
  Kos deg vilt og hemningsløst :)

  SvarSlett
 4. Dette blir supert. Peloponnes har så mange vakre steder, skulle gjerne kommet meg dit igjen! God tur, gjerne uten bøker!

  SvarSlett
 5. God tur og god ferie! God reiselektyre er bra å ha! Jeg har sikret meg noen bøker, jeg foretrekker dem på papir - å lese selv. Jeg liker å holde boken i hånden, kjenne på papiret, lukte og bla, - en full opplevelse på alle plan i tillegg til selve innholdet! :) Vi ferierer i Norge i år også, men jeg må legge bunadsbroderiet igjen hjemme, det er for mye å holde styr på i ferien, - og da må jeg ha lesestoff om kveldene.

  SvarSlett