fredag 11. november 2016

Elizabeth 1. av Linn T. Sunne med illustrasjoner av Jenny Jordahl

Har du kontroll på den engelske kongerekken? Ved å lese Linn Sunnes sakprosa for barn, fikk jeg frisket opp hukommelsen. Dronning Elizabeth regjerte i England i 44 år, men det er bare hennes kronglete vei frem til hun ble kronet 25 år gammel, vi får høre om i denne boken.

Forlagets presentasjon:
Elizabeth 1. ble født i England i 1533, og kom senere til å bli en av verdenshistoriens mest berømte dronninger. Linn T. Sunne har gjort oppveksten hennes levende for leserne, og skrevet spennende og dramatisk om faktiske hendelser i Elizabeths tidlige liv. Hvorfor kom ikke faren, Henrik 8., i sin egen datters dåp? Hvorfor ble moren hennes drept? Hva skjedde med søsteren Maria som sendte Elizabeth i fengsel? Og ville hun ikke gifte seg?

Forlag: Gyldendal
Sider: 63
Utgitt: 2016
Kilde: Leseeksemplar


England har en fantastisk historie når det gjelder sitt kongehus, og den elizabethanske æraen er i mine øyne ekstra spennende (Shakespeare og alt det der...)

Linn Sunne sin bok om Elizabeth 1. minner om Historien om... bøkene jeg slukte som barn. Den er lettlest, morsom og veldig lærerik. Historien om denne lille jenta, som ikke var tiltenkt tronen, men som allikevel fikk den, er absolutt verdt å få med seg.

Boken har korte kapitler med mye luft. Her er morsomme tegninger, men også autentiske bilder fra denne tiden. I faktabokser får vi vite litt om bakgrunnen til det kapitlet har tatt for seg, og litt om tiden Elizabeth vokste opp i. De historiske begivenhetene er selvfølgelig korrekte, men for å gjøre det levende for målgruppen, er teksten bygget ut med noen tanker og følelser, noe som er gjort på en vellykket måte.

Til sist i boken finner vi en oversikt over personer som er med, og en liste over viktige hendelser i Elizabeths liv. Som en god sakprosa, har også denne sin liste over kilder, tips til videre lesning og et register som gjør det lettere å slå opp.

Målgruppe: Barneskolebarn som kan lese selv 

2 kommentarer:

  1. Eg har nokonlunde kontroll på kongerekka i mange land, og god sakprosa for barn må det kome meir av. Eg har kikka på denne, og nå må eg få has på den. Ha ein fin fredag, Tine!

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne leser du fort, så det er bare til å glede seg! Jeg føler også at jeg har kontroll på kongerekken, men det er utrolig gøy å få på plass små detaljer. Ha en riktig fin helg du også Elida!

      Slett