tirsdag 1. november 2016

Oppsummering for lesemåneden oktober

En høstpyntet buekorpsgutt i Skuteviken 
Tiden flyr, og siden det har vært sommerlig nesten helt til nå, måtte jeg stoppe opp når jeg skulle skrive oktober i overskriften. November er her, klokken er skrudd tilbake, og det er betydelig mørkere og våtere ute. Lesing har jeg fått gjort i oktober, og under kan du se titlene jeg har vært gjennom, med lenke til omtalene.

 1. Tore Renberg - Du er så lys - 4
 2. Chris Tvedt - Den som forvolder en annens død - 6
 3. Aina Basso - Heksejakt - 4
 4. Vigdis Hjorth - Arv og miljø - 4
 5. Finn Bjørn Tønder - Sistesoldater - 5 
 6. Lucinda Riley - Helenas hemmelighet - 3
 7. Sofia Nordin - Som om jeg var fantastisk - 5 - dystopi for ungdom
 8. Carson Mccullers - Hjertet er en ensom jeger - 5
 9. Marcel Proust II - I skyggen av piker i blomst - 4
 10. Helene Uri - Hålke - 4
 11. Nikolaj Frobenius - Alle mine demoner - 6 - Novellesamling!
 12. Mari Hult - Sykt godt - 5 - Vegankokebok
 13. Bjørg Thorhallsdottir - Kunstmagi - 5 - sakprosa for barn
 14. Bjørn T. Bøe - Det er ein elefant i barnehagen - 4
 15. Yves Grevet - Meto III - 5 - Dystopi for ungdom
 16. Hogne Hongset - Mafiela - 6
 17. Ellen Vahr - Gaven - 5
 18. Steffen Kverneland - Vampyr - 4 
En liten sjangeroversikt:
Krim/thriller: 2
Romaner: 8
Barn/ungdom: 5
Noveller: 1
Sakprosa: 2

Begge krimbøkene jeg har lest denne måneden har fått 6 prikker på terningen. Jeg stiller nok andre krav til krim enn til romaner, og så lenge jeg ikke finner noe å trekke for, blir det en sekser. To bøker har jeg problemer med å klassifisere, Vampyr handler om Munch, forfatteren er selv hovedpersonen, men historien er så fantastisk at den ikke kan kalles verken sakprosa eller roman. Sistesoldater blir kalt en roman fra forlaget, men handlingen er fortalt ut i fra forfatterens opplevelser, samtidig som han gir oss mange historiske øyeblikk fra Bergen og buekorpsmiljøet.

Jeg har holdt koken med Marcel Proust prosjektet mitt og greide å avslutte bok II i god tid. Bok III er kommet i hus, og blir påbegynt veldig snart, så jeg ligger godt an. Er selvfølgelig fornøyd med å ha lest variert, og at jeg har lest hele 13 nye norske bøker denne måneden!

Av sosiale events har jeg ikke så mye å melde. Beathe og jeg var på høstmøte med Aschehoug, vi var også å feiret Mari Hults utgivelse av Sykt godt. Denne boklanseringen blogget jeg ikke om, så jeg smykker dette blogginnlegget med et bilde derfra.

Har vi lest noen av de samme bøkene denne måneden?


13 kommentarer:

 1. Grei og ryddig oppsummering Tine. Jeg har lest to av dine (Frobenius og Hjorth), men jeg har både Renberg, Hongset og Vahr på vent, og har startet på Uris Hålke, som lover godt.
  Ønsker deg en riktig god lesenovember.

  Ps.. ser du leser Isakstuen. Interessant at hun ble nominert til Brageprisen i dag. Jeg skal lese den ganske snart etter Uri, tenker jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig artig at jeg er halvveis i en bok som blir nominert til å så prestisjetung pris. Vet meningene er delte om den, så jeg er spent på fortsettelsen, foreløpig er den bra :) Det blir spennende å se hva du skriver om de bøkene jeg har lest.

   Slett
  2. Ja, ikke sant.. Ja, det blir spennende. Jeg skal styre unna å lese ditt Isakstuen-innlegg før jeg har lest boka. Må prøve å få alles meninger på avstand før jeg selv tar fatt.

   Slett
  3. Pstt.. du har fint høsttrebilde du også.:)

   Slett
 2. Som alltid imponerende antall bøker. Av disse har jeg kun lest Lucinda Riley sin som jeg likte sånn passe. Ser et par bøker jeg har planer om å lese etter hvert. Blitt mindre lesing og blogging på meg i det siste. Bodd alene med sønnen min siden begynnelsen av sommeren, og har begynt å date så da blir det lite tid til bøker og pc. Tar seg nok opp igjen snart :) Ha en fin lesemåned i november

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser ut som du har en spennende tid foran deg, så jeg skjønner godt at lesing kommer i andre rekke :)

   Slett
 3. Fin oppsummering, Tine! Jeg har lest 2 av disse (3 og 11)og jeg trodde jeg hadde "Gaven" liggende men der hadde jeg blingsa gitt. Ellers så har en et par av disse på vent.
  Godt å se at du syntes "Vær snill med dyrene" er bra, blir spennende å se hva dere andre har sett som ikke jeg har, så at den ble nominert i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er bare kommet halvveis enda, men blir nok ferdig i morgen. Tror kanskje jeg har stålsatt meg litt, og ventet "det verste".

   Slett
 4. Som alltid, masse bøker lest. Jeg har lest fem av dine, og har et par liggende i ventehylla. Må bare si at jeg er litt misunnelig på deg og dere som får med dere litteraturmøter etc. Men det stikker ikke så dypt, særlig da du er så flinke til å involvere oss hjemmesitterne. God lesemåned i november!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg durer i vei med lesingen min, da går det med en bunke hver måned. Det er kjekt å møte forfatterne litt på nært hold, at noen har glede at jeg deler erfaringen er veldig kjekt :)

   Slett
 5. Heisan.
  Av dine har jeg kun lest Hogne Hongset, som jeg også leste denne måneden. Ellers leste jeg følgende i oktober:
  - Peter James - Død manns grep
  - Ingar Johnsrud - Kalypso
  - Hanne Kristin Rhode- Gudmoren
  - Jorun Thørring - De dødes hus
  - Bruce Springsteen- Born to run

  SvarSlett
 6. Heisan.
  Av dine har jeg kun lest Hogne Hongset, som jeg også leste denne måneden. Ellers leste jeg følgende i oktober:
  - Peter James - Død manns grep
  - Ingar Johnsrud - Kalypso
  - Hanne Kristin Rhode- Gudmoren
  - Jorun Thørring - De dødes hus
  - Bruce Springsteen- Born to run

  SvarSlett
 7. Her går det som vanlig unna ser jeg.
  Tror jeg snart må begynne å lukte på den norske samtidskrimmen. Det skurrer. Jeg er jo besatt av svenskekrim. Kanskje jeg må vente til de kommer på storytel på svensk. Eneste bakdelen da er at det for sent å få de nominert til BBP. Frobenius skal jeg lese når jeg er klar for noveller igjen. Og det skal bli gøy og se langs hvilken linjer bokbloggnorge deler seg langs i Isakstuenstriden -)

  SvarSlett