tirsdag 22. desember 2015

Endelig er dagen her - vi feirer solsnu :)

Adventslysene på Fløyen er nå tent alle sammen
Vinteren er mørk og våt i Bergen. Fjellene er stort sett kledd i tåkeslør, og i perioder fosser vannet i gatene. I morgen, på lillejulaften rømmer vi byen, men det ser ikke ut som vi får noen hvit jul på Snåsa heller. Pytt, pytt heldigvis er ikke regnet så vått der oppe.

I dag snur solen heldigvis og vi går mot lysere tider. Dette er vel verdt å feire en uke til endes, så jeg gleder meg til å bytte ut julemas med julekos. Jeg får litt ufrivillig lang juleferie i år, og har allerede feriert noen dager. I mangel på flere førjulsforpliktelser tok jeg med meg kamera og ville ta en runde i by`n for å se om jeg kunne knipse noen stemningsbilder. Ikke lett med stålgrå himmel, men jeg slapp akkurat unna regnet.

For en uke siden vant Frode et ekte streetart-kunstverk. Det er hentet og hengt på hedersplassen i stuen. Før jeg parkerte bilen kjørte jeg opp i Fjøsangerveien hvor originalen til dette kunstverket henger, for å se det i sitt rette element. Milk it - kunstverk av kunstneren AFK
På runden min i by`n ble det ikke noen blinkskudd å hente, men jeg fikk se de berømte Sundt-nissene i aksjon. Disse var julens store begivenhet da jeg var liten, så de har holdt koken lenge. Etterpå besøkte jeg Frode på jobb, de flyttet i nytt bygg for en uke siden, og det var snasne greier. Ble så satt ut av det flotte interiøret i bygget at jeg helt glemte å ta bilder.

Nissene i Sundtvinduet har holdt koken i over 60 år!
Bygget er nærmeste nabo til Norges eldste sammenhengende trehusrekke (se her!) og i dag så jeg at det inni det hvite huset til høyre holder på å bli museum. Et horemuseum, intet mindre. I husene ved siden av er alt murstein og mørtel, men det blir sikkert med tiden like fint innvendig som utvendig.

Norges eldste sammenhengende trehusrekke

Ikke mye julestemning å spore i dag, men det får en tåle. I desember byttet jeg ut lesestoff med strikkepinner, noe antall leste bøker denne måneden vil vitne om. Sånn kan det gå når en blir bitt av basillen.

Siden jeg har skumle planer om å la pc`en bli igjen hjemme i julen, vil jeg med dette ønske alle som er innom bloggen min en riktig god jul. Kanskje du har lyst å fortelle meg hvor du skal tilbringe julehelgen?

8 kommentarer:

 1. Så fine bilete. Ikkje så mykje julestemning kanskje, men koseleg likevel.

  Ynskjer deg ei riktig god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jakten på julestemningen var ganske koselig :) Ønsker deg en riktig god jul du også!

   Slett
 2. Så fint innlegg,Tine :-) Tror jeg må gå litt i skole hos deg for jeg er så lite flink til å spasere nede i byn og knipse bilder. De lysene på Fløyen har jeg ikke sett før, det var jo artig da. Vi skal være hjemme som vanlig i julen, satser på å ta igjen litt lesing, først og fremst fått lest ut de jeg har begynt på (- Bølgene;.) Ønsker deg og dine en riktig god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg er det sjelebot å ta en tur i vår vakre by. Så kjekt at jeg kunne vise deg adventslysene på Fløyen. Riktig god jul til deg også Beathe, håper du får kost deg masse :)

   Slett
 3. Bare regn og ikke noe snø og julefølelse i Norges yngste by heller. God Jul til deg og dine, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er ganske det samme over hele landet :) Vi får ta med den snøen som kommer etterhvert. Riktig god jul til deg også :)

   Slett
 4. Det er mørkt og vått i Trondheim også nå, nesten skummelt å kjøre bil . Snåsa ligger litt høyere, så er dere heldige kan dere kanskje få litt hvitt?
  Artig at Frode vant et streetart-bilde, må da være en toppers julegave for dere.
  Selv skal jeg være hjemme i Trondheim i jula, julaften hos en søster på Byåsen. Sønnene mine er hos faren sin på Frøya, og dattra mi er i Mexico. :)
  Jeg er over halvveis i "Slekters gang" og liker den veldig godt. Kombinerer lyd og papir, har stekt krumkaker og vaska kjøleskapet med lyden til Ingrid Vollan på øret. Hun leser fantastisk og denne boka egner seg ypperlig som lydbok.:)
  Ønsker deg og dine en riktig god jul Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre om din julefeiring Anita. Kanskje du har rett at vi får litt snø på Snåsa, byttet ut regnjakke med dunjakke i siste liten, etter anvisninger fra meterologene. Ønsker deg en kjempefin jul Anita, sikkert godt å slappe av hjemme etter den fine ferien du har vært på nylig :)

   Slett