tirsdag 1. desember 2015

Oppsummering for lesemåneden november

Den, i mine øyne mørkeste måneden er nå over, og heldigvis for det. Det ble lest litt denne måneden også, men bokvalget mitt er litt preget av "godt nok", noe alle 4`erne vitner om.
Den boken som imponerte mest er nok debutromanen til Martine Johansen, Hvite jenter kan ikke synge blues. Håper mange vil lese denne før vi skal nominere til Bokbloggerprisen.

Har jeg lest din favorittbok til Bokbloggerprisen 2015? Skulle gjerne vist hvilken bok det er?????Lest i november:
 1. Tomas Enger - Banesår - 4
 2. Jan Guillou - Blå stjerne - 4
 3. Viktoria Lindberg - Snart er det lenge siden - 4
 4. Jan Kjærstad - Slekters gang - 6
 5. Marit Eikemo - Alt inkludert - 4
 6. Morten A. Strøksnes - Havboka - 4
 7. Odd Karsten Tveit - De skyldige - 4
 8. Harlan Coben - Oppdageren - 4
 9. Stig M. Andersen - Bipolar Superstar - 4
 10. Haruki Murakami - Hør vinden synge - 4
 11. Dag Tjersland - Pasta og pizza - 5
 12. Heidi Sævareid - Slipp hold - 5
 13. Kjell Askildsen - Vennskapets pris - 4
 14. Edvard Hoem - Bror din på prærien - 5
 15. Martine Johansen - Hvite jenter kan ikke synge blues - 6
 16. Henning Mankell - Kvikksand - 3
 17. Yves Grevet - Meto - 5
 18. Hogne Hongset - Den femte dykkeren - 5

En liten statistikk:
Krim: 1
Thriller: 1
Novellesamling: 2
Ungdomsroman: 3
Romaner: 9
Kokebok: 1
Sakprosa: 1

I november har jeg sett og hørt Agnes Ravatn på Åsane bibliotek, og vært på Lørdagskafè på DnS hvor Vår ære og vår makt, som skal settes opp på DnS i januar var et tema. Dessuten så jeg Hellemyrsfolket for fjerde gang nå i november, og gleder meg til å se det en siste gang nå i desember.  Jeg digger Amalie Skram og kan ikke få nok av dette flotte stykket til Julian Berntzen og Gunnar Staalesen.


16 kommentarer:

 1. Du har hatt en fin lesemåned i november ser jeg,18 bøker er veldig bra. Jeg har lest to av dine," Alt inkludert" som jeg gav samme karakter som deg, men tror du likte den hakket bedre enn meg likevel, og "Vennskapets pris" falt vel heller ikke helt i smak her hos meg. Selv havnet jeg på 11 bøker som er bra med tanke på at jeg ikke leste mer enn 2 bøker de 2 siste ukene. Med en måned igjen så har jeg ingen klare favoritter til Bokbloggerprisen, men jeg skal klare å lese et par norske bøker i desember så får jeg se.Skal lese Martine Johansen sin bok som du anbefalte så varmt. Ønsker deg en fin førjulstid, Tine :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har vært ganske kriminell den her måneden og lest:
  Eirik Wekre - Inkognito
  Gard Sveen - Helvete åpent
  Frits De Bourg- Dødens elv
  Ingebjørg Berg Holm - Stjerner over mørke under
  Frode Eie Larsen - Englefjær
  Vidar Sundstøl - Djevelens giftering
  Jan Boris Stene - Nådegiveren
  Jan Mehlum - Et hardt slag
  Helle Stensbak - Monopol
  Sidsel Dalen - Nødhjelp

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å se! Du må jo snart begynne å skrive blogg, så mye som du leser! Av de du har lest har jeg lest 5 stykker. Har Sidsel Dalen til gode, kanskje jeg skal prøve meg på henne snart :)

   Slett
  2. Jeg er dessverre alt for dårlig til å skrive. Jeg er veldig imponert over dere bokbloggere som alltid får med dere det viktige i bøkene. Synes alle bøkene jeg leste denne måneden var bra bøker. Likte alle jeg. Sidsel Dalen er råflink da...

   Slett
 3. Berre to felles; Enger og Hoem. Eg vart skuffa over Banesår og svært nøgd med Bror din på prærien, som du veit.
  Ser at Mankell ikkje fall heilt i smak. Vart det for tungt og tregt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Banesår var grei som avslutning av serien, men som frittstående krim holdt den ikke mål. Mankell var ikke tung å lese, men når tankene flyr vekk når jeg leser så er det et tegn på at jeg rett og slett kjeder meg. Måtte konsentrere meg for å holde fokus på boken. Den ga meg rett og slett ingenting, kanskje tid og sted ikke vet jeg.

   Slett
 4. Artig at vi har lest like mange bøker denne måned.:) Jeg har lest tre av dine; Eikemo, Strøksnes og Askildsen, alle tre gode bøker, men de to første er nok av mine høydare så langt dette året av norske. Garantert plass på pallen.:) Havboka og Alt inkludert!

  SvarSlett
 5. Super oppsummering! Jeg har faktisk ikke lest noen av bøkene, men "Bror din på Prærien" kommer nok til å ligge under juletreet med lappen "Til meg selv Fra meg selv" på ;)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest en eneste av bøkene du har lest i november :-) Selv om jeg absolutt skal lese Hoem, Strøksnes, Kjærstad, Eikemo og Murakami :-) Med andre ord så har jeg en liste som går langt inn i februar. For det er selvfølgelig også andre bøker på listen :-) Ha en fin da, Tine!

  SvarSlett
 7. Kjærstad ligger høyt på min liste også, sammen med Hoem

  SvarSlett
 8. Veldig fin lesemåned må jeg si Tine, det spørs hvor mange norske bøker jeg får lest i desember, siden det er lesesirkel også (Biografier og Bokhylle), men jeg har lest over 20 bøker så jeg skal få nominert noen :) Vatne er min favoritt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, Vatne sin bok er utrolig bra! Jeg har planer om å trappe grundig ned i desember, og vie tiden min til rekreasjon og familiekos. (Oppsummering på nyttårsaften vil vise om jeg har greid det :)

   Til deg og alle andre som ser ut til å streve med å legge inn kommentar hos meg: Tusen takk for at dere ikke gir opp!! Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å få vekk buggen som gjør det vanskelig, men håper at dere er tålmodig og prøver flere ganger. Jeg sletter og rydder hvis det plutselig strømmer på med likelydende kommentarer :)

   Slett
 9. Tusen takk for koselig kommentar hos meg i dag. Ja, vi har det bra alle sammen, og det er godt å tenke tilbake på hvor nært vi alle sammen kom hverandre i den vanskelige tiden. Nå er det godt å være tilbake i hverdagen igjen. Og i kveld har taket nærmest løftet seg, 6-1 til Liverpool, det er jo bare magisk!!! Klopp er topp :) :)

  SvarSlett
 10. Wow, måper bare jeg over antall bøker du klarer å få lese. Jeg kjenner ikke til ei eneste av disse, men der er iallfall 2 bøker som må kikkes litt nærmere på :)

  Tova mariusvotter er kjappe og enkle å få til på pinner 6mm. Jeg bruker vamsegarn, men oppskriften sier fritidsgarn. Her er link til gratis oppskrift:

  http://www.sandnesgarn.no/marius-tova-votter-1

  PS - om du har tid til å strikke i disse førjulstider, så har jeg en giveaway - kanskje du kan bli den heldige vinner av litt deilig garn & kakao? ^_^

  Fin uke til deg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går unna med lesingen. Har alltid ambisjoner om å gjøre mer av andre ting, men jeg havner på dette antallet hver måned. Tusen takk for tips om oppskrift, nå har jeg arbeid i julehelgen :)

   Slett
 11. Flott og effektiv oppsummering. Selv har jeg havnet i en liten lesetørke. Det har ikke noe med bøkene jeg leser i nå å gjøre, men håper jeg får leselysten snart tilbake igjen for det er så mange bøker som skal leses:)

  SvarSlett