lørdag 12. desember 2015

Kunst og kultur på en lørdag før jul

DnS og Bergen kvinnesaksforening inviterte i dag til Lørdagsuniversitet på Lille Scene. Salen var fullsatt av damer i sin beste alder, et par unge damer som nærmer seg femti, og et par menn, iberegnet min kjære Frode som forvillet seg med i dag.

Elisabeth Aasen pratet til oss om Amalie Skram, hennes forfatterskap og ikke minst hennes liv. Jeg har lest nesten alle bøkene hennes og hørt flere foredrag om henne før, så jeg trodde jeg skulle sitte å nikke gjenkjennende hele tiden, men jeg fikk med meg noe nytt allikevel.
Det er utrolig fascinerende å høre Elisabeth Aasen øse av sin kunnskap. Hun gjør det på en så trygg og elegant måte, at jeg blir sittende å sukke henført. Flere ganger fikk jeg tårer i øynene av det hun fortalte. Gratulerer med fylt 80-års dag, du ser ikke ut som du er en dag over 60 :)

I forkant av Aasens foredrag av vår alles kjære Amalie fikk vi en annen gledelig nyhet. Karen B. Helle, en annen sprek 80-åring har gitt ut bok i år igjen. I fjor ga hun ut boken om D.C. Danielssen, som jeg likte veldig godt. Årets utgivelse heter En kvinneskjebne i Camilla Collets tid, og er historien om D.C. Danielssens eldste datter Fredrikke.
Se mer her!  Denne ønsker jeg meg til jul!

En av de store milepælene mot slutten av året er fornyingen av årskortet på DnS. Det gjorde jeg i dag, og fikk med meg hjem 9 billetter til forestillinger i 2016.
Følgende stykker står på planen:
Spellemann på taket
Løperjenten basert på Vibeke Løkkebergs film
Mummitroll i kulissene av Tove Jansson
Spellemann på taket 
Direktøren for det hele av Lars Von Trier
Mamma heks
Tonje Glimmerdal
Mot månen vi skyter han ut
Vår ære/vår makt av Nordahl Grieg


Jeg ønsker mine kultur- og litteraturinteresserte venner en fin førjulshelg, håper dere får gjort mye av det dere liker å gjøre :)

6 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en fin og givende lørdag så langt, Tine :-) Og tusen takk for boktips, den ble jeg veldig nysgjerrig på. Ha en fortsatt fin helg :-)

  SvarSlett
 2. Så spennende dag du har hatt i dag. Takk for boktipset Camilla Collet....
  ÅYYY! så mange flotte forestillinger du skal se. Tonje Glimmerdal var jeg å så sammen med barnebarnet mitt, den var fantastisk. Flere av de gamle traverne skulle ønsket å se på nytt!
  Ha en god helg, jeg drar til Malta og slapper av der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tør ikke si det sikkert, men jeg tror ikke boken handler om Camilla Collett, tror hun bare vil indikere at det er på hennes tid. Vi må nok lese boken for å finne ut :) DnS satt opp Vaffelhjarte i år, så jeg gleder meg ekstra mye til å se Tonje Glimmerdal senere i år. Kos det masse på Malta!!

   Slett
 3. Så fin opplevelse, og så mange bra du skal få med deg! Det er så godt å gå hjem ut fra en flott kulturopplevelse, fylt av gode følelser! Håper jeg også kan få med noen i 2016!

  SvarSlett
 4. Det hørtes ut som en fin dag! Jeg skulle ønske det var et teater nær der jeg bor. Men nå bygger de iallefall kulturhus, med scene. Så da er det jo håp :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kulturhus gir muligheter for mye artig, håper de er kreative de som skal stå for tilbudet når det endelig er klart. Husker tiden før Litteraturhuset åpnet, jeg var så spent på hvordan det kom til å funke :)

   Slett