søndag 30. august 2015

Forfulgt i London en ungdomsthriller av Ingeborg Dybvig

Etter å ha vært på tur til London med ungdommen i huset, fikk jeg øye på denne boken som fristet oss begge veldig. Boken er lest av både mor og sønn på snart 14, og vi er skjønt enige om at dette var spennende.

Forlaget om handlingen:
Det er påskeferie, og Clara er tilbake hos farmor og farfar i England, denne gangen sammen med venninnen Emilie. Da farmor brekker beinet, får jentene aller nådigst dra inn til London alene. De skal jo bare shoppe på Oxford Street. Men så ser de en mann bli slått ned, og når de forsøker å hjelpe ham, stikker han til dem en liten firkantet dings. «Don’t go to the police,» hvisker han.

Clara har lovet alle at hun ikke skal leke detektiv igjen. Så jentene skynder seg mot jernbanestasjonen, men det er jo ikke deres skyld at noe følger etter dem …

Dette er den fjerde spenningsromanen om tretten år gamle Clara, som har en tendens til å rote seg borti mysterier og forbrytelser.

En voksen leser har selvfølgelig en helt annen forutsetning for å tolke en barne/ungdomsbok enn leseren i målgruppen, men som erfaren ungdomsbokleser føler jeg allikevel for å si noen ord om min leseopplevelse. 

Historien er kronologisk og satt i nåtid, noe som gjør den lett å lese. Her er det korte kapitler og et lettfattelig språk som gjør at lesingen flyter lett. Handlingen er ikke spesielt forutsigbar og til tider veldig spennende.
Jeg synes Ingeborg Dybvig greier å skildre et hendelsesforløp som "henger på greip", og selv jeg som er London-kjenner av dimensjoner, fant ingenting å henge meg opp i.

Sondre likte også boken, og leste den i ett strekk en regnfull søndagsmorgen. Han syntes den var lettlest og spennende, men følte det var litt rart at Clara stadig vekk roter seg opp i farlige situasjoner. 

Er du på jakt etter spennende lesestoff til en jente eller gutt i alderen 9-14 så er Forfulgt i London et hett tips.

De andre bøkene i EGO-serien:
Diamantjakten som foregår i Paris
Mareritt i Venezia
Nobel-mysteriet som foregår i Stockholm 
Det forsvunne manuskriptet som foregår i Cambridge


Utgitt: 2015
Sider: 222
Kilde: Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar