lørdag 1. august 2015

Oppsummering for juli

Jeg har hatt ferie i hele juli, men den har vært kald og forblåst, i alle fall uken i England og den uken vi var hjemme. Heldigvis fikk vi oss 9 fantastiske dager i Alanya, Tyrkia på slutten som reddet hele sommeren. Omstendigheter gjorde at jeg reiste på sommerferie til Tyrkia med en eneste bok i kofferten, men det skulle vise seg at jeg trengte en uke på å lese Shift, så det gjorde ingenting.

Dette har jeg lest i juli: 
  1. Vidar Sundstøl - Djevelens giftering - 5  krim
  2. Jo Walton - My real children - 4 sifi
  3. Lori Nelson Spielman - En liste for livet - 4 roman
  4. Emily St. John Mandel - Station Eleven - 4 dystopi
  5. Tiril Broch Aakre - Redd barna - 5 roman
  6. Monika Steinholm - Fuck verden - 5 ungdomsroman
  7. Elena Ferrante - The story of a new name - 5 roman
  8. Hugh Howey - Shift - 4 dystopi
  9. Santa Montefiore - Hagen i Hartington - 3 roman
  10. Ketil Bjørnstad - Sekstitallet - 5 biografi
  11. Kurt Aust - Dødt løp - 6 thriller på lydbok
  12. Geir Sætre - Knuste hjerter og halve sannheter - 4 roman
  13. Jungstedt & Eliassen - En mørkere himmel - 4 krim
  14. Maja Lunde - Bienes historie - 5 roman
  15. Harper Lee - Drep ikke en sangfugl - 5 roman på lydbok
  16. Sara Gruen - Ved vannkanten - 5 roman

I juli har jeg lest mer variert enn vanlig, så det er nesten litt vanskelig å kategorisere det. Jeg slenger på et hint bak hver tittel til de som lurer på det. 
Er fornøyd med å ha lest 4 bøker på engelsk, og vil prøve å få lest de engelske bøkene jeg har på lur før neste Londontur. Takk til de som har tipset om titler, det gjør snoking i bokhandlere i London mye kjekkere.

Største overraskelse: Dødt løp, fordi jeg ikke trodde en bok om et sykkelløp ville fenge meg, men det gjorde det til gangs.
Største opptur: Elena Ferrante sin andre bok i serien, fordi den var mye bedre enn den første
Største nedtur: Hagen i Hartington, fordi den var helt uten substans


Av kulturinnslag denne måneden kan jeg nevne tre teaterstykker:
Sherlock Holmes and the Ripper murders på Eastbourn Theatre
The curiouse insident of the dog in the night-time på Gielgud Theatre i London
King Lear, Shakespeare trupp som besøkte Bergen i slutten av juli

Ønsker alle en fortsatt god sommer, eller skal jeg bare si "en sommer", for den har mer eller mindre glimret med sitt fravær i år. 

14 kommentarer:

  1. Ser ut som du har hatt en fin (lese)måned til tross for at været ikke har vist seg fra sin beste side. Slutter aldri å la meg imponere av hva du får tid til å konsumere av bøker i løpet av 1 mnd. Har lest 4 av "dine" og et par av dem har jeg på lese (ønske) listen. Ha en fin lesemåned i august! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det går unna. Har alltid forsetter om å lese mindre og gjøre mer av andre ting, men det er ikke så lett når en er "hekta". Håper vi kan treffes i august, kanskje vi skal prøve oss på en Tvangslesing den 12te?

      Slett
    2. Tvangslesing på kafè fungerer dårlig for meg som må ha det stille når jeg leser, august blir travel for min del men skal se hva jeg får til, men det blir ikke før etter skolen har begynt igjen,

      Slett
  2. "Drep ikke en sangfugl" har eg lest, og ei anna bok av Sara Gruen, "Water for Elephants."

    Krim har eg ikkje lest på vekevis, og akkurat nå er eg så fed up av krim at eg har heve meg over alt anna.

    Ha ein fin august!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror muligens Vann til elefantene er hakket kvassere enn hennes siste roman, ser ut til at jeg må lese debutboken også for å sammenligne. Kun 2 av 16 bøker i juli var krim, så jeg kjører på med et par på rappen nå i begynnelsen av august :)

      Slett
  3. Dette ser ut som en bra lesemåned. Av disse har jeg bare lest Hagen i Hartington og likte den sånn passe.

    SvarSlett
  4. Herlig liste! Av disse har jeg lest "En liste for livet", som jeg likte utrolig godt :) Håper den neste måneden blir like bra lesemessig, og at vi alle får oss litt av en indian summer. Det bruker jo å bli bra vær når skolen begynner, gjør det ikke? ;)

    SvarSlett
  5. Har lest de to krimbøkene fine, og begynte på Sætres bok i går . Han skriver lett og direkte ...Eddie er nok en gromkar ;) skal lese Ferrantebok, Bienes historie og Bjørnstad når d lir på . Bjørnstads bok er vel skrevet som en roman , selvbiografisk roman kan man kanskje kalle den ? Ellers har jeg fortsatt Drep ikke en sangfugl på vent .... God august Tine :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vil ikke akkurat kalle ham en gromkar den godeste Eddie til Geir Sætre, men artig lesning var det i alle fall. Det stemmer at Ketil Bjørnstads biografi minner mer om en oppvekstroman enn noe annet, fornøyelig og lett å lese.

      Slett
    2. Hehe,,- (ang Eddie altså.:)

      Slett
  6. Her var det flere titler å merke seg, som Station Eleven og My Real Children. Selv om jeg har begge beina godt planetet i sjangrene høres disse ut som noe jeg virkelig vil like.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skjønner du er komfortabel med sjangeren, så da kan jeg love deg et par fine leseopplevelser med disse bøkene :)

      Slett
  7. Bienes historie har jeg også lyst til å lese, den skal jeg så absolutt sjekke ut. Ellers så leser jeg mindre når jeg har ferie enn ellers... :)

    SvarSlett
  8. Har ikke lest noen av bøkene på lista, men har veldig lyst til å lese Drep ikke en sangfugl. Alltid skeptisk til å lese bøker som er godt likt, men en dag tar jeg sjansen:)

    SvarSlett