søndag 20. juli 2014

Vertical kilometer og Dolomites SkyRace - motbakkeløp i Canazei

Den lille byen Canazei ligger i Dolomittene nord i Italia. Dette er vårt siste stopp på sommerens rundtur, og her er vi fordi Frode hadde to motbakkeløp på ønskelisten. Det ene fredag og det andre søndag. Det første het Vertical kilometer og er bare 2,3 kilometer langt, men akk så skrekkelig bratt, med sine 1000 høydemeter på så kort en distanse. Det andre løpet er ikke fullt så bratt, men betraktelig lengre.

For en gjeng! Tre med flotte plasseringer og to til som er fornøyd med løpet - vi andre heier og koser oss
Vi var ikke de eneste nordmennene her og heller ikke de eneste fra Melkesyre. Thorbjørn og Stian stilte på startstreken som våre favoritter, og kom inn på 5 og 12 plass. Elisabeth fikk en fin 20 plass i kvinneklassen, mens Bjarne og Frode kom ørlite lenger ned på resultatlisten.

Lene og Vibeke 
Heiagjengen var med på å gjøre dagen perfekt. Vibeke og Mats slo følge med Sondre og meg til topps, og like etter kom Lene og slo seg sammen med oss. De av løperne som trengte lengst tid løp først, så etterhvert som de kom i mål, slo de seg sammen med oss og heiet resten av gjengen inn til mål.

Frode er happy etter å ha kommet i mål

Her kan du se Varegg sitt innlegg (så gøy at de har funnet mine bilder brukbare) 

Lørdag var det fri mellom slagene, og vi tok banen opp til platået med fin utsikt til toppen. Når en går litt ned herfra, krysser man over litt snø/slush og kommer til en utrolig fin istunnel som er laget til for at løperne effektivt skal komme seg gjennom skaret.
På bildet av fjellet som ble besteget sees to topper, løperne løp fra Canazei og opp skaret mellom disse toppene. Når toppen til høyre var nådd, løp de ned på baksiden og så fort som hver enkelt turde ned til starten, som også fungerte som målområde. Toppen ligger på 3152 moh. så det blir 1750 høydemeter å løpe på 10 km. Returen er på 12 km. så det er litt av et løp.
Siden vi ikke hadde tenkt å leke "turister som står i veien" mens løpet pågikk, tok vi en fotosession dagen før.
Fra banen måtte vi gå mot toppen som sees her, og ned i skaret mellom toppene
Sondre og jeg tester ut hvor bratt det egentlig er i skaret
Mats, Vibeke, Bjarne, Ole Petter, Sigve, Frode og Sondre - en fin gjeng på kosetur 

På løpsdagen hadde Sondre og jeg planer om å ta første bane opp, den gikk samtidig med løpsstart. Siden det er tre baner til toppen og litt å gå, ville det holde knapt hvis vi ville se Thorbjørn og Stian passere, så i siste liten fant vi ut at vi heller ville holde oss i Canazei for å se avgang, og målgang.
Stemningen var stor i Canazei, og aldri før har jeg sett så mye glade mennesker samlet. "Plutselig" hadde Thorbjørn og Stian vært oppe og løp helskinnet i mål til en 7 og 14 plass. Gratulerer begge to! De tre andre vi heiet på kom i mål i forventet rekkefølge, først Lars Olaf så Ole Petter og til slutt, men lenge før egen estimert tid Frode. 2 timer med ekstrem oppoverbakkeløping for så å løpe 1,5 time nedover igjen uten å tryn `an, er utrolig bra. (Kjekt å få deg hel i mål kjære)

Piz Boe 3152 moh
Det er ikke bare bare å løpe opp til 3152 moh. spesielt når underlaget er bratt og delvis dekket av snø eller skligrus. Heldigvis lærer disse gutta fort, titter litt på de innfødte og skjønner fort hvordan det skal gjøres. Dette har vært en fantastisk dag, med sol, blå himmel og riktig fin stemning.
Vi kjørte hjem for å dusje før premieutdelingen, før Sondre og Frode kjørte tilbake for å få den med seg. Jeg valgte å bli igjen for å dille med bilder og blogg og kanskje lese litt mens jeg tømmer den vinflasken jeg åpnet for flere dager siden. En god avgjørelse skulle det vise seg, for helt ut av det blå begynte det å regne. Ikke sånt gøy tordenregn, men et skikkelig bergens-sipperegn, så da er det godt å sitte inne med en god bok.

Her kan du se bilder av de andre løperne som jeg la på facebook
Her kan du se resultatlisten, hvis det skulle interessere :)

Sondre tester ut målgangen mens vi venter
Vi fikk tid til en liten tur opp på nærmeste fjell for å spise is
Frode verken hører eller ser oss når startsignalet har gått - fullt fokus og full fart :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar