lørdag 12. juli 2014

Tur til høyeste toppen i Kroatia - Dinara 1831 moh.

Dinara 1831 moh. høyeste toppen i Kroatia
Denne turen hadde vi gledet oss til helt siden vi bestemte oss for å legge deler av sommerferien til Kroatia. I dag kjørte vi fra leiligheten vi hadde hatt i Makraska i seks dager, og to timer senere parkerte vi i Glavas som er en av tre innganger til fjellet. Vi valgte den minst bratte, med en fin oppstigning på ca. 1250 høydemeter, fordelt på 8 km. Selv om turistguidene sier denne turen skal ta 4 timer, var vi oppe på 2,5 - hurra for oss!

Stien var en av de beste jeg har gått på.
Det må sies, jeg får åndenød av for mye greier oppi fjeset, spindelvev, insekter, strå etc. da blir jeg ikke god å ha med å gjøre.
I dag gikk vi gjennom litt "buskas", men jeg greide å holde pulsen nede. Videre oppover forsvant buskaset, og stien var variert og fin uten skligrus eller bløte partier. Stien var utrolig godt merket med hvite og røde streker eller sirkler, som gjorde det nær sagt umulig å gå seg vill. I tillegg var stien smykket med blomster i alle farger, store og små. Kunne ønske jeg hadde mer peiling på floraen, for her var det vanvittig mye fint å se på.
Vi møtte to karer på vei opp. De hadde gått opp fra brattsiden, og var på vei ned der vi kom opp. De advarte oss mot å gå bort på toppen som vi så rett ved siden av, for den (og alle de andre på den siden) ligger i Bosnia, og dit bør en ikke gå, i følge disse to. Vi lovet å holde oss til planen, noe vi gjorde. Når vi kom på toppen kom der to karer opp fra andre siden. Disse var to gamle gubber, den ene med en svær paraply i sekken og stokk i hånden, så så himla bratt kan det ikke være å gå denne veien.


Denne borgen passerer du ikke lenge fra start
Sondre halvveis - heldigvis hadde vi ikke to timer igjen men 1 time og 15 min.
Jeg rigget meg til for å ta bilde, når Frode plutselig hadde et nødvendig ærend
Sondre og Frode på toppen
Sondre på toppen
Turen til Dinara var vår 14 nasjonstopp, noe vi er umåtelig stolte av. Lurer på hvor vi skal hanke inn den neste toppen. Har du lyst å se kommunetoppene, fylkestoppene og nasjonstoppene vi har vært på, kan du ta en titt HER!
Toppen er registrert på WWV.no en side som ikke er mye i bruk, men funker for oss som allerede er igang med å samle topper.

3 kommentarer:

  1. Skal si du er sprek!! Veldig imponerende med så mange nasjonstopper da :) Jeg har også vært på ferie, men har brukt mest tid til å slappe av. Ha en fin søndag!

    SvarSlett
  2. Sprek familie! Kos dere videre :)

    SvarSlett
  3. Så spreke dere er! Ser flott ut!

    SvarSlett