lørdag 16. januar 2010

Slow food, veldig slow food

Tilberedingen av kveldens suppe startet allerede i går med skrelling av et kilo reker. Deretter ble skallet lagt i en svær panne for surring i olivenolje. To løk ble finhakket mens 1,5 liter vann ble ved hjelp av 3 fiskebuljongterninger omgjort til buljong. Hiv løken oppi rekeskallene rør rundt og hell over buljongen. Så skal det koke i 20 - 30 minutter. Sil av og hiv skallet.
Lørdag setter du på en spennende lydbok, finner frem strikketøy og setter kraften til kok. Det tar vel 2 timer å koke det ned til fond. Lukten i stuen begynner som sur eim, men etter to timer lukter det godt (kanskje du er blitt imun?) Når kvelden nærmer seg koker du opp fonden igjen og tilsetter en liten boks kremfløte, kok i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og kajenne og kanskje en skvett sitron. Etter suppen har sluttet å koke kan du jevne den med et par eggeplommer, deretter has rekene i et par minutter før servering.
De som ikke er i ketose kan spise den med deilig brød til, vi andre står over brødet. Skaldeman lover at suppen inneholder 1 karbohydrat pr. desiliter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar