søndag 21. september 2008

Torvedalshytten og Kvitanosi
Vi kjørte til Gullbrå i enden av Eksingedalen etter jobb på fredag. Det regnet og vi måtte starte turen inn til Torvedalshytten i oljebukse og regnjakke, lite populært hos den minste av oss. Flott hytte med bare to gjester denne kvelden. Lørdag gikk vi opp til vraket av det gamle tyske bombeflyet som ligger nær toppen av Kvitanosi (1433 moh). Turen fra toppen til vraket var uten merking eller sti, men vi fant frem. Turen ble på 20 km som er nå Sondre sin nye rekord! Det var fint å gå litt bløtt men fin sti innover. Masse folk på hytten lørdagskvelden, så det ble en koselig kveld. Søndag ryddet vi ut etter oss og gikk tilbake til Gullbrå og bilen.


Dette flyet har en spennende historie og er vel verdt et besøk. Det var en besetning på 6 hvor 4 døde i krasjen, 3 juledag 1942. Det ble dramatisk for de to overlevende som søkte ned fra høyfjellet til bygda for å bli reddet. Tyske museumsfolk har i disse dager (2008) fått lov å hente ned deler fra vraket for å rekonstruere det.

Det er litt snarere å gå fra Vola hvis det skal tas som en dagstur. Vi traff rypejegere og sauesankere i fjellet denne helgen så vi var ikke aleine som vi pleier.
Sondre fint ferdig :)

1 kommentar:

  1. Lille sprekingen! Ja, alle tre, selvsagt. Jeg gleder meg til det er vår tur å komme i toppform! (Min, resten av familien går det greit med..)

    SvarSlett