tirsdag 16. september 2008

Pass deg for aspartam!

Mange erstatter sukkerprodukter med lettprodukter for å holde vekten nede. Men nå viser norsk forskning at lettprodukter med aspartam faktisk kan føre til at du legger på deg. Fettet legger seg rundt magen.
Det kan forklares ut fra at insulinet i kroppen vår ikke greier å skille mellom sukker og kunstig søtningsstoff. Overlege Grethe Støa Birketvedt mener at det øker fettvekten din.
Aspartamet i brusen gir deg et høyt insulinnivå i kroppen. Insulinet skal egentlig åpne sukkerdørene til musklene slik at sukkeret kan brukes til arbeid. Men nå kommer det ikke noe sukker. Da får du et sterkt behov for raske karbohydrater som boller og sjokolade - karbohydrater du blir fet av. Og ved høyt insulinnivå lagres mer av maten du spier som fett. Aspartam har E-nummer E951 og i boken "E-nummer i maten" har de mye informasjon om dette farlige stoffet.

2 kommentarer:

  1. Kjempefin blogg du har!
    Jeg er også veldig skeptisk til aspartam. Jeg har skrevet om aspartam med blandt annet henvisning til Birketvedt på min lille nettside.

    SvarSlett
  2. Hmmmmm.... aspartam liker ikke min kropp iallefall. Får vondt i leddene fra hode,skulder, kne og tå og mister nattesøvnen pga. verk så dette styrer jeg helt unna:-)

    SvarSlett