mandag 16. september 2019

Vi skal ikke våkne av Heine Bakkeid

Vi skal ikke våkne er den tredje boken hvor Thorkild Aske er hovedperson. Dette er handlingsdrevet krim, som er ideel å ha på øret på bussen til og fra jobb, lest av Ivar Nergaard som er en av de beste.

Forlaget om handlingen:
Den tidligere avhørslederen Thorkild Aske blir tvunget til å vende tilbake til sine røtter på Island. Faren, den karismatiske miljøaktivisten Ulfur, er uhelbredelig kreftsyk. I tillegg sitter han i fengsel, dømt for drapet på sin unge kjæreste. Thorkild og søsteren Liz tar turen til sagaøya for et siste farvel. Faren hevder han er uskyldig dømt, og Thorkild og Liz vikles raskt inn i saken, som avdekker nye sannheter om deres egen familiehistorie og klimaforkjempernes mørke hemmeligheter. 

Det er tydelig at forfattere er opptatt av klima og samfunn om dagen, for dette er ikke den første boken hvor dette har vært en del av tematikken.

Denne historien er lineær men har noen tilbakeblikk til sjelsettende opplevelser i Thorkild og Liz` barndom i 1982, som gir leseren en forståelse av hvorfor ting ble som de ble med denne familien.

Det er kjekt å være tilbake på Island, hvor mesteparten av handlingen utspiller seg. Bakkeid har noen nydelige miljøskildringer og formidler det islandske på en glimrende måte. Jeg likte også godt dynamikken søsknene imellom, respekten og kjærligheten de har til hverandre som preger hvordan de kommuniserer.

Vi skal ikke våkne er jevnt spennende, uten at leseren blir satt ut av groteske skildringer av blod og gørr.


Utgitt: 2019
Spilletid: 8:41
Kilde: Lytteeksemplar


Les gjerne Jeg skal savne deg i morgen og Møt meg i Paradis først, men bøkene kan godt leses/høres uavhengig av de foregående bøkene i serien.

12 kommentarer:

 1. Ja, var ikke denne god. Jeg digger disse bøkene. :) ) må få somlet meg til å skrive noe om den snart)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig god, likte både den grønne tematikken og skildringene av det som preget deler av barndommen til hovedpersonene. Gleder meg til å lese dine tanker om boken. Som du ser praktiserer jeg "less is more" for tiden, med omtaler så korte som notiser, rett og slett for å holde koken :)

   Slett
  2. Lenge siden jeg leste boka nå, leste den med en gang den kom i sommerpakken. Håper jeg husker nok til å skrive.
   Skjønner godt at du må ta noen korte omtaler innimellom, man rekker jo ikke å skrive om alt man vil , hvis ikke. Hos meg blir det litt færre omtaler for tiden, og noen kortere og noen lengre.

   Slett
 2. Hei Tine! Takk for en flott anmeldelse😉 Ja, Ivar Nergaard is the best!

  Mvh

  Heine Bakkeid

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å se at du har lest, gratulerer med spennende bok! godt å ha Ivar N på lag :)

   Slett
 3. Har den liggende, men så fint at den finnes i lydbok, da kan jeg jobbe samtidig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jobbing og lydbok er perfekt, i likhet med Randi blir det mest gåing og lyd her, eller de to halvtimene jeg nå bruker på bussen til jobb :)

   Slett
 4. Fin omtale - oi, den har jeg jo faktisk i lyd. Nå er det kjempemye bra litteratur her ja, utover høsten. (Det blir mange gå-mil da)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Randi, du kan glede deg til å lange ut til denne historien :)

   Slett
 5. Jeg skal snert lese denne men har ikke lest de første så jeg håper det går bra :)

  SvarSlett
 6. Leser boka nå, gleder meg til å få tid til fortsettelsen! Har lest de andre av bøkene til Bakkeid, og likte de veldig godt.

  SvarSlett