søndag 9. oktober 2016

Den som forvolder en annens død av Chris Tvedt

Det er med lett hjerte jeg ønsker Mikael Brenne velkommen tilbake! I forhold til de fem foregående bøkene i serien har forfatteren nå valg å være tydelig på hvor Brenne har sitt virkefelt. Tidligere har det aldri kommet klart frem at vi er i Bergen, men nå er det ikke tvil.

Fra bakpå boken:
En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre.
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2016
Sider: 365
Kilde: Leseeksemplar

Mikael Brenne er forsvarsadvokat i et lite advokatfirma som han driver sammen med Synne. De er veldig forskjellig men tar vare på hverandre som kolleger og gamle venner skal. Kontoret deres går ikke så godt, så når Brenne får en høyprofilert sak å jobbe med, går de lysere tider i møte.

Krimromanen er genialt bygget opp med et plott som lar fantasien løpe løpsk. Handlingen har mange overraskende vendinger som gjør at gjerningsmannens identitet holdes skjult helt til det siste, noe som også bidrar til høy puls til siste side.

Dette er spennende saker, og allerede etter et par siders lesning har kroppen min registrert at jeg har noen herlige timer foran meg. Med frydefulle grøss synker jeg ned i lesestolen, jeg smiler fornøyd og vet langt inni sjelen at dette blir bra. Jeg ble ikke skuffet, det ble lest både inne og ute, men jeg kokte tevann og pisket krem, og hele tiden ville jeg vite mer.

Chris Tvedt har selv jobbet som advokat, så det jeg leser føles troverdig. Historien er godt balansert mellom krimplott og det som skjer med hovedpersonen på det personlige planet. Jeg liker at forfatteren ikke er overforklarende med hver minste detalj, men overlater til leseren å trekke noen enkle slutninger. Språket er en fryd, kjemisk fritt for verbale unoter som det er, men med små morsomheter som lirker på smilebåndet.

Vi er godt uti boken når Mikael Brenne gjør kardinalfeilen sin, og det tok pusten fra denne leseren. De etiske dilemmaene han nå må forholde seg til er utrolig kjipe, og det er nesten så jeg har lyst å krype inn i boken og tørste ham. Det er ikke tvil om at lesegleden var på topp da jeg leste denne krimmen, og må gi den full pott på terningen!

*****

Serien med Mikael Brenne i rekkefølge:
Rimelig tvil - 2005
Fare for gjentakelse  - 2007
Skjellig grunn til mistanke  - 2008
Rottejegeren  - 2009
Dødens sirkel  - 2010
Den som forvolder en annens død  - 2016

7 kommentarer:

 1. Jeg digger bøkene til Chris Tvedt, og denne må selvsagt leses.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lenge siden en bok har gitt meg en så god leseopplevelse, så denne anbefaler jeg alle som har mage for krim :)

   Slett
 2. Heisan Tine.
  Nå har jeg nesten ikke lest bøker de siste månedene, men denne må jeg lese. Chris Tvedt er en av mine storfavoritter. Har masse bøker på vent så det blir vel en del lesing de nærmeste ukene. Ha en fantastisk uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har skjønt at du holder på med andre ting, siden det har vært helt stille fra din side. Kjekt at du har bøker på vent og er klar for lesing igjen :) Gled deg til denne, en av de bedre i høst!

   Slett
 3. Hadde ryggoperasjon i vår. Opptreningen gikk bra mens jeg var sykmeldt, men gikk på en kjempesmell da jeg begynte å jobbe igjen. Lite tid til trening da hverdagen kom og det gikk utover ryggen, psyken og hverdagen. Er på vei opp nå. Høstferie med barna fra i dag av. Kaffe i koppen og siste boka av Peter James på bordet.
  Har vært her inne å besøkt deg nesten hver dag da, selv om jeg ikke har gjort meg til kjenne. Ha en fin mandag Tine😎

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at du er innom, god bedring og kos deg med Peter James!

   Slett
 4. Jeg leste den første boken til Chris Tvedt og siden tok jeg avskjed med ham, men jeg må nok revidere mine tanker om dette forfatterskapet. Dette var en fin omtale og ikke minst nyttig med listen under!

  SvarSlett