onsdag 26. oktober 2016

Det er ein elefant i barnehagen av Bjørn T. Bøe

For noen år siden leste jeg en bok som het Det er en gris i barnehagen. Denne gangen er det Bjørn T. Bøe som har skrevet en spennende og eventyrlig historie om en elefant i barnehagen.

Forlagets presentasjon:
BRRRROOOOOOOIIIIIIP!!!!!! Kva er den rare lyden i barnehagen? Det er ikkje ein vanleg barnehagelyd. Kan det vere ein ... elefant? 
Dei vaksne seier at det ikkje finst elefantar i barnehagen, men kva kan lyden elles vere? Maren er sikker i si sak - det må vere ein elefant i barnehagen. Og den elefanten skal ho finne.

Forlag: Samlaget
Utgitt: 2016
Sider: 32
Kilde: Leseeks

I denne boken møter vi en gjeng herlige unger, og Bernt som jobber i barnehagen. Rutinene i barnehagen er sånne som barna kjenner seg igjen i, så dette er noe alle kan relatere seg til. Barna setter i gang en stor leteaksjon for å finne opphavet til den høye lyden de hørte på morgenen. De er enige om at det er en elefant, hva annet kan det være da?

De går inn til styreren og spør henne om denne elefantlyden, og de snakker med vaktmesteren, selv om de egentlig er redd ham. De har samlingsstund men Maren som er hovedpersonen greier nesten ikke være med, for hun grubler sånn over hvordan de kan finne elefanten.

Mye skjer, de setter opp en elefantfelle, men det går ikke helt etter planen...

Dette er en kjempefin historie, barna er inkluderende og snille og de voksne deltagende. Boken har store talende bilder, og akkurat passe med tekst. Boken passer for barn på stor avdeling, for her er masse en 3-6 åring kan kjenne seg igjen i. Boken er skrevet på nynorsk, men hvis dette ikke er ditt naturlige morsmål, så går det helt fint å simultanoversette til bokmål "as you go".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar