søndag 30. oktober 2016

Kunstmagi av Bjørg Thorhallsdottir og Mette D. Torstensen

Kunstmagi er først og fremst en sakprosabok for barn. Om disse barna er så heldige å bli lest for av en engasjert voksen, er jeg sikker på at de begge vil ha en fantastisk lesestund. Det er kunstner Bjørg Thorhallsdottir og kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen som har laget denne boken, som på en leken måte presenterer kunsthistorie.

Fra forlagets presentasjon:
Visste du at en do ble til kunst for hundre år siden? Eller at kunstneren van Gogh skar av seg øret og sendte det til vennen Gauguin for enda lenger siden? Her får du mange inspirerende innblikk i hvordan en rekke store kunstnere arbeidet. Til hvert kapittel hører det også en filosofidel, kuriositeter og en kunstoppgave. Her kan du lage action painting slik som maleren Pollock gjorde det, eller legge din egen mosaikk. Denne boken heier på kreative barn, leken og oppdagelsen - og på veien oppstår det en fin stund mellom voksne og barn: kunstmagi. 

Forlag: VigmostadBjørke
Utgitt: 2016
Sider: 181
Kilde: Leseeksemplar

Dette er en utrolig mangfoldig bok som kan være til glede for barn og voksne i alle aldre. Bjørg Thorhallsdottir sine akvareller smykker mange av sidene, og hennes strek er nok kjent og kjær for mange.

Aller først presenterer kunstneren/forfatteren seg, før vi får vite litt om hva kunst er for noe. Deretter presenteres de forskjellige epokene innen kunsten, antikken, middelalderen og renessanse/barokken. Her beskrives tiden menneskene levde i, noe kunst og noen kunstnere fra fra de forskjellige periodene.

Deretter tar hvert kapittel for seg en kunstart, alt fra skulptur, arkitektur, surrealisme, portrett, foto, kunsthåndtverk og mange flere.

Hvert kapittel har har en del med "fun facts" og deretter en oppgavedel, med kunstneriske utfordringer til barna. Her finnes også et filosofihjørne, med spørsmål som er fine til å sette igang gode samtaler med barn om kunst.

Sidene består av litt tekst, men mest oppgaver, bilder og eksempler på det det snakkes om. Boken er veldig oversiktlig og artig å lese i, dette er en sånn bok som ikke blir lagt vekk men stadig vendt tilbake til. Jeg anbefaler gjerne denne boken videre!

3 kommentarer:

 1. La merke til denne på bokmøte men har ikke kommet så langt som til å skaffe meg den ennå. Virker jo som en fin bok dette. Ha en fin kveld, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, boken er allsidig og morsom å lese. Illustrasjonene som forfatteren selv står for er jo nydelige, så det er en bok selv oss uten barn i målgruppen kan ha glede av.

   Slett
 2. Kjempespennende bok! Denne må jeg se på.

  SvarSlett