torsdag 1. oktober 2015

Oppsummering av lesemåneden september

Der var en måned igjen passert, og listen over bøkene jeg har lest er endelig. Antallet ligger på det samme som det pleier, så mitt ønske om å lese mindre og gjøre mer av andre ting, står der og geiper til meg.


Dette har jeg lest i september:
 1. Yrsa Sigurdardottir - Løgnen - 5  - krim fra Island
 2. Renee Knight - Avslørt - 4  - thriller
 3. Hans Fallada - Hva nå lille mann? - 4 - roman 
 4. David Lagercrantz - Millennium - 4 - krim
 5. David Duchovny - Hellig ku - 5 - humor
 6. Ben Lerner - På vei fra Atocha stasjon - 4 - roman
 7. Bekim Sejranovic - Din sønn, Huckleberry Finn - 4 - roman N
 8. Ida Hegazi Høyer - Under verden - 5 - roman
 9. Sofia Nordin - Spring så fort du kan - 4 - dystopi ungdom
 10. Rune Christiansen - Ensomheten i Lydia Ernemans liv - 5 - roman 
 11. Merethe Lindstrøm - Fra vinterarkivene - 3 - roman N
 12. Gaute M. Sortland - Fotturar i Norge - 5 - roman N
 13. Jon Magnus - Sommerfuglene i Armero - 6 - roman N
 14. Kristina Ohlsson - Midos blues - 4 - krim
 15. Agnes Matre - Kledd naken - 6 - thriller N
Jeg har som vanlig en sann røre av sjangere på leselisten min, for jeg liker å lese variert. Har slengt på et stikkord om terningkast og sjanger bakpå hver tittel. 

Største overraskelse: Jon Magnus sin nye bok som kommer ut 2 oktober 
- omtale kommer i morgen!
Største skuffelse: Fra vinterarkivene...
Mest spennende: Kledd naken 
Antall norske av året: 5 er nå oppe i 39 stykker i år!

Beccas byttebibliotek
Den store happeningen i september var selvfølgelig bokbloggtreffet og utdeling av Bokbloggerprisen. Jeg har deltatt på høstlanseringen til Cappelen Damm og Aschehoug, uten at jeg fikk tid til å skrive om noen av dem. Det gjorde Beathe, så jeg drister meg til å linke til hennes innlegg. I går var jeg og hørte Helle Helle og Trude Marstein snakke om forfatterskapene sine. 

Av andre kulturelle begivenheter kan jeg nevne teaterstykket Forbrent som gjorde sterkt inntrykk på meg.

Planen er lagt for lesing i oktober og jeg vet at jeg har mye spennende på gang. Håper å få tips om noen gode norske titler før vi nærmer oss desember, så kom gjerne med tips til meg!


Byttebiblioteket til Becca kom jeg over i borettslaget nær der jeg bor, kommer til å titte innom der når jeg er ute og går :)

Ønsker alle lesehester og bokvenner 
en riktig god oktober(lese)fest!

11 kommentarer:

 1. Vi har lest like mange bøker denne måneden, og jeg har lest tre av dine, Under verden - Kledd naken - Avslørt( se det ble nesten en bokryggpoesi ) Fotturar i Norge kom inn dørene her i dag, jeg måtte bla litt, ser det er litt liten skrift, mulig jeg må kjøpe meg noen lesebriller før jeg tar fatt på den!

  For et fantastisk initiativ med Beccas byttebibliotek, flere borettslag skulle gjort det samme! Når det gjelder norske bøker så har jeg ett innlegg om det på bloggen min i dag, men du? GLED DEG til den nyeste Høyer boken, jeg begynte på den i går og satser på å få lest den ferdig i kveld, og mine ord om at hun bare blir bedre og bedre holder stikk enda! Den er et MUST for alle bokbloggere som har planer om å nominere til bokbloggerprisen, jeg bare nevner det!
  Link går selvfølgelig veldig bra! Ha en fin lesemåned i oktober,Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå begynte det virkelig å krible her, boken til Høyer er på vei til meg, så jeg gleder meg til å lese. Hadde lovet meg selv å bli mer strukturert i valget av bøker, men tipper Høyer kommer til å snike seg først i køen :)

   Slett
  2. Er godt over halvveis og jeg storkoser meg, satser på at den holder helt inn. Boken er på vei til meg også, men når jeg så den på ebokbib klarte jeg ikke å vente.

   Slett
 2. Har lest tre av dine (Sortland, Matre og Christiansen) Er veldig spent på boka til Magnus.. den har jeg her. Det er slikt jeg liker å lese. Om reiser og sånn. Enig at byttebib i nabolaget er supert! Ha en fin lesemåned.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde vært kjekt å vist hvem denne Becca er, kanskje jeg må snike meg litt rundt hushjørnene der borte :) Gled deg til Jon Magnus sin bok, tipper den er midt i blinken for deg.

   Slett
 3. Kun lest Millennium og Løgnen av disse, men de likte jeg godt. Enig med karaktersettingen din av de to bøkene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser ut som vi har samme smak i krim, og det er kjekt. (Synd det ikke gikk så bra med United i dag)

   Slett
 4. Eg har kun lest Hellig ku av dine, og som deg les eg og lått og løye gjennom ein månad. Ha ein fin kveld, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er gøy med andre bokbloggere som leser variert, og det gjør jo du til gangs. Håper du nyter gleden ved å være i mål fremdeles :)

   Slett
 5. Du er så flink å lese norske forfatter, Tine! Det i seg selv synes jeg er veldig bra. Jeg har så langt ingen av dine, men jeg skribler ned et par av dem. Leselista blir bare lengre og lengre:S

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at jeg kunne friste deg med lesetips. Husker at jeg noterte meg at halvparten av de 16 bøkene jeg leste i august var norske, men denne gangen hadde jeg glemt å telle etter. Ser at det ble halvparten denne gangen også, og det er jeg glad for.

   Slett