fredag 1. mai 2015

Oppsummering for lesemåneden april

April med sitt merkelige vær og forhåpningsfulle blikk mot sommeren, er over. Jeg har lest akkurat like mye som jeg pleier, og like variert. Under kan du se listen min, med terningkast og det hele. Har du lyst å lese hva jeg syntes om boken er det bare til å klikke på lenken. 
Har du lest noen av bøkene jeg har lest?

Dette har jeg lest i april:
 1. Kari Nygaard - Det frosten tok - 6
 2. Gøhril Gabrielsen - Din, alltid - 5
 3. Jussi Adler-Olsen - Den grenseløse - 4
 4. Josefine Klougart - Om mørke - 2
 5. Katja Petrowskaja - Esther, kanskje - 5
 6. Kalde skygger - svenske krimnoveller - 4
 7. H.K. Fauskanger - Skamtegnet - 5
 8. Sigge Eklund - Inn i labyrinten - 4
 9. Ingebjørg Berg Holm - Stjerner over, mørke under - 5
 10. Yiyun Li - Et rom større enn ensomheten - 4
 11. Gavin Extence - Et utrolig sammentreff - 5
 12. Ellen Marie Wiseman - Plommetreet - 5
 13. Lena Andersson - Uten personlig ansvar - 3
 14. Pierre Lemaite - Alex - 5
 15. Astrid Lindgren - Brevene dine ligger under madrassen - 5
 16. Elena Ferrante - Mi briljante venninne - 4
 17. Pajtim Statovci - Katten min Jugoslavia - 4
Det frosten tok fikk den eneste 6`eren denne gangen, men jeg har gitt en god del 5`ere. Til forandring delte jeg også ut en 2`er og en 3`er. Jussi Adler-Olsen skuffet denne gangen, mens Katja Petrowskaja sin Esther, kanskje er den som gjorde sterkest inntrykk på meg. Boken med best underholdningsverdi i april må ha vært Skamtegnet.

Det er sjelden jeg skriver månedsoppsummering og ikke har blogget om et eneste kulturelt innslag. Det var humorfestival i Bergen i april, og jeg fikk med meg det de kalte "Tidige forfattere". Det var den lokale helten Doddo med Sjur Hjeltnes på piano som intervjuet Chris Tvedt, Vetle Lid Larssen og Olaug Nilssen.

I morgen tidlig tar mamma og jeg turen til selveste hovedstaden for å sitte på 4 rad og se Fugletribunalet. Gjett om jeg gleder meg :)


9 kommentarer:

 1. Jussi Adler-Olsen står på lista mi saman med Elena Ferrante, men eg har ikkje kome til dei ennå :-) God og variert lesemånad som vanleg, Tine, og eg misunner deg turen til Oslo og Fugletribunalet :-)

  SvarSlett
 2. Utrolig mye du leser! Fin oppsummering. Og god tur til Oslo!

  SvarSlett
 3. Sier det samme som aariho. Det var litt av en liste. Variert også - og hele terningen, minus 1, har du vært innom.....

  SvarSlett
 4. Her har du fått lest mye spennende bøker. Jeg har drevet med alt for mye annet denne mnd, men slik er jo livet!
  Heldig du som skal avgårde å se Fugletribunalet, det gleder jeg med til å høre hvordan var, skulle gjerne ha sett det selv men har ikke tid til å reise til Oslo nå.

  SvarSlett
 5. Her var det mye fristende! Jeg fortsetter en innbitt kamp for å lese bøker som allerede er i hus, så jeg må la disse vente. På ubestemt tid...
  Ønsker deg god tur til Oslo!

  SvarSlett
 6. Har lest tre av disse. Alex, Den grenseløse og Inn i labyrinten. Ganske enig med karaktersettingen din, men du var kanskje litt snill med Jussi Adler Olsen :-)

  SvarSlett
 7. Har lest tre av disse- Ferrante, Fauskanger og Gabrilelsen.
  Ønsker deg god tur og kos deg i Oslo. Spen tpå hvordan du liker stykket.:)

  SvarSlett
 8. Ser ut som du har hatt en fin lesemåned. Jeg har ikke lest noen av disse, men ser flere jeg har lyst å lese. Spesielt nr 1 og nr 7. Håper du koser deg i Oslo. Jeg kom hjem i dag etter å ha vært i Riga siden torsdag. Deilig å komme seg bort litt og oppleve noe nytt :)

  SvarSlett
 9. Den eneste jeg har lest fra den lista er Alex og den boka syns jeg var temmelig oppskrytt:/ Fin oppsummering som alltid:)

  SvarSlett