torsdag 21. mai 2015

Kekes - høyeste toppen i Ungarn på 1064 moh. - og slutten av turen


Etter ganske så motvillig ha forlatt SPA`en på Hotel Saliris styrte vi mot Ungarns høyeste topp. Området vi kjørte gjennom er ganske så flatt, så den toppen på 1064 meter syntes ganske lenge. Det er absolutt ingen bragd å ha besteget denne nasjonstoppen, for her kjører man så og si til døren. Vår nasjonstopp nummer 16 er en typisk utfartssted for ungarerne som bor i området, og skogen man passerer gjennom på vei opp, har mange turmuligheter.
Vi tilbrakte nok tid på toppen til å ta noen bilder, og støttet lokalbefolkningen med å kjøpe is og kaffe, før vi kjørte videre.

Sånn så vi ut på toppen
Og sånn ser utsikten ut fra toppen

Veien videre gikk rett gjennom Budapest og til Bratislava, en by ingen av oss hadde vært i før. Her fant vi oss et rom på Hotel Apollo, som ligger en liten halvtimes spasertur utenfor sentrum. Byen er liten, men vi hadde ikke problemer med å finne lunch i solen og en god restaurant hvor vi spiste middag, noen timer senere. Vi tok turen rundt i gatene, og ned til Donau som fløt stille forbi.

Flott bekkalokk i Bratislava
Morgenen etter var vi fornøyd med å ha utforsket byen, og la i vei mot vårt siste stoppested Praha. Her forlot vi bilen i en av de trange gatene, og la i vei mot Karlsbroen. Her fant vi et bord helt i vannkanten, med bølgeskvulp og herlig urban støy i ørene. I Praha tuslet vi rundt og så på alle turistene, mens vi drakk hvitvin (en av oss...) og spiste is (alle tre...).

Utsikten fra lunchbordet vårt: Slott og Karlsbroen i Praha
Å kjøre på tur i Europa på denne måten er en opplevelse i seg selv. Vi hadde kjøreøkter på rundt tre timer, et par dager ble det litt lenger, men det gikk helt fint. Vi fikk se landene utenfor storbyene, som vi egentlig kjenner så godt, og da ser en lett forskjellene på veistandard, byggeskikker, levestandard og åpenhet. Denne turen ble i tillegg smykket av en nydelig fargepalett, siden vanvittig mange trær var i blomstring.
Det er utrolig mye ubenyttet areal i Europa, og det slår meg hver gang at jeg tenker på disse landene som trangbodde, men det handler mest om å klumpe seg sammen i byene.
Lærerikt er det i alle fall, og det anbefales for de som har tilgang til en sjåfør med is i magen, og en kanskje en felles interesse for å høre på lydbok.

Har du lyst å se reiseruten vår kan du klikke her, vil du lese om SPA oppholdet vårt klikker du her, eller turen til høyeste toppen i Tsjekkia, da kan du klikke her!

Sondre: "Kan jeg få is mamma?" - Jeg, idet jeg ser interiøret i isbaren: "Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"

2 kommentarer:

  1. Haha! Der kunne flere hatt iskrembonanza 😃 - Takk for at vi fikk bli med på turen!

    SvarSlett