lørdag 25. september 2010

Runderabben 1292 moh.


Fin høyfjellsfølelse fra toppen

Planen var å gjøre dette til en helgetur med overnatting på Norddalshytten, men den ble endret da jeg leste for Sondre at Otto og Ingerlise hadde gått på 3,5 time. Han kunne ikke skjønne at vi trengte å overnatte for en så kort tur. Som sagt så gjort, lørdag morgen er vi på tur fra 8-16. 2 timer kjøring via Mo og Modalen og opp forbi Stølsvatnet hvor vi pleier å parkere ved turer i disse trakter. Bommen sto åpen og nærmest ropte oss gjennom, så det ble til at vi kjørte opp svingene mot Åsabotnen. Vi snakket mykt og forsiktig til vår stakkars lille Auris, men han kom seg opp og ned uten noe tull.


Knall blå himmel gjorde turen vidunderlig, og det er ikke mange høydemeterene en trenger å forsere for å komme på 1292. Det hadde vært kaldt i natt, så mange steder lå det et tynt, blankt islag over steinene, som minnet oss på at det kan bli den siste høyfjellsturen til fots i år.
Vi brukte 2 timer opp, inkl. matpause. Det gikk nesten 2 timer ned igjen også, siden Frode fikk ånden over seg og absolutt skulle jage fire sauer nedover mot bilen.
Boken i boksen på toppen var kliss blaut dessverre, så det ble ikke til at vi skrev oss inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar