søndag 12. september 2010

Helgens trettende kommunetopp, FinnøyEtter en flott fjelltur til Heiahornet satt vi oss i bilen og kjørte til Hjelmeland. Herfra tok vi fergen til Ombo hvor vi skulle besøke høyeste toppen i Finnøy Kommune. Den heter Bandåsen og er 515 meter høy. Vi kjørte til Selvik og parkerte ved et nedlagt småbruk. Fulgte en gresset vei oppover til nesten usynlig skilt hvor det sto Bandåsen. Turen gikk for det meste i tett skog, men med bra stigning. Litt vindskjev varde på toppen.


Nå måtte vi begynne å tenke på returen til Bergen. Nesten ved fergekaien hadde noen satt ut plommer til salgs, og vi fikk oss to flotte kurver. Fergen gikk tilbake, til Nesvik denne gangen, og siden det er trekantsamband måtte vi rygge ombord i fergen. Vi tok fatt på veien mot Sand og neste ferge. En spesiell opplevelse ble det da en svær ørn stupte ned 10-15 meter foran bilen, rett mot oss som om den ville angripe. Litt senere krysset to bambier veien rett foran bilen vår.
Etter å ha kjørt på to ferger med sekunders margin var vi uheldig på Strand, her mistet vi fergen med 5 sekunder, og måtte vente litt. Artig sted dette, med fergeleie midt i "byen".
Kaoset startet ikke før Stord hvor vi først måtte vente litt pga. trafikkulykke og etterpå var det texas på fergeleiet, og vi måtte stå over en ferge. Vi var hjemme kl. 21 etter en lang og aktiv helg, 13 kommunetopper rikere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar