onsdag 8. september 2010

Min familie

I dag er det endelig slutt på sommerferien når det gjelder teaterbesøk. Jentene og jeg skal på Store Scene og se oppsettningen "Min familie".
Det er Anne Marit Jacobsen som spiller den manipulerende og pillespisende moren, som skruppelløst avslører alle sine døtres hemmeligheter, mens selvbedraget langsomt får henne til å krakelere.
Når storfamilien samles etter at familiens far Beverly Weston (Helge Jordal) plutselig er forsvunnet, eksploderer barndomshjemmet i heftige følelser, pinlige avsløringer og komiske oppgjør. Det som skulle være en tid for å samle familien og støtte seg til sine nærmeste, forvandler seg til det stikk motsatte.
I sentrum for begivenhetenes gang står en pillespisende og desillusjonert morsfigur. Hun har en skånselløs høne å plukke med enhver som måtte komme innenfor hennes rekkevidde. Og hvilken bedre samling av målskiver kunne hun finne enn denne samling av de aller næreste og kjæreste? Med sin skarpe og destruktive tunge, detonerer hun hele minefeltet av hemmeligheter, skuffelser, løgner og skakkjørte skjebner.
Krigen bryter ut og fasadene faller, en etter en. Etterlatt i det krater som en gang skulle forestille å være familiens trygge rede, står hun selv, mest avkledd og stakkarslig av dem alle.

Min familie er en av de store publikumsuksessene på Broadway den siste tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar