fredag 7. november 2008

Blir du syk av maten du spiser?

Denne var ikke dum. Det viser seg at mange plager som vi nesten ikke merker men som tross alt er der kan være symptomer på matallergi. Allergier kan lett påvises ved en IgG test og en tilsynelatende"enkel" metode benyttes for å kvitte deg med problemet. Det er stor forskjel på akutt og forsinket matallergi, og den vanlige allergitesten IgE som vi tar hos legen viser ikke om vi har en forsinket matallergi, også kalt inntolleranse. Til dette må en IgG test til.
Eksempler på plager er hodepine, migrene, bihuler og ørebetennelse, kronisk utmattelse, oppblåst etter måltider, forstoppelse, diare, vann i kroppen, uforklarlige depresjoner, nervøsitet og panikkangst, adhd, utslett, kløe, astma, vont i leddene, tett i nesen, halsbrann, sug etter mat, betennelsestilstander i kroppen.
Et sikkert tegn er hvis du er helt fin en dag, for å få problemer neste dag, uten å skjønne hvorfor. Det hender også at en blir bra når en er på ferie, for da utelukker en gjerne den matvaren en er allergisk mot helt ubevist.
De fire vanligste allergenene for forsinket IgG reaksjon: Kumelk, Hvete, Gluten, Gjær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar