tirsdag 24. desember 2019

Solsnu og julefred

Det er ikke tvil om at jeg er et sommermenneske, en som nærer seg på lys og luft, så at solen nå har "snudd" er en lise for sjelen. Vi tilbringer vår første jul i leilighet, og skal feire jul "borte", noe jeg gleder meg veldig over.


Vi hakje vaska golvet
vi hakje børi ved
vi hakje satt opp føgelband
vi hakje pynta tre...


I Bergen kan vi ikke skryte av julesnø, ei heller julefrost for i uken som gikk var oppe i 12 grader, og med fønvind og opplett er dette helt spesielt. Fredag kveld rigget jeg meg til på terrassen, og fikk gjort yoga ute i mørket sent på kvelden, det er sjelden kost.Når det gjelder lesing så er jeg akkurat ferdig med den niende boken i Jan Guillou sin Brobyggerserie, Den andre dødssynd, og Dag Solstad sin trilogi om Bjørn hansen. Nå ligger Margaret Atwood sin Maddaddam-trilogi klar på Kindelen, (takk for tipset Anita!) mens Camilla Grebe sin nye krim Skyggejegeren, er klar på øret. Nå skal det sies at Simone de Beauvoir sin murstein Alderdommen snart skal tilbake til sitt hjem på biblioteket, så mulig jeg faller til ro med denne først.

Hva skal du lese i julen?Med dette vil jeg takke alle dere som er innom bloggen fra tid til annen, det er alltid kjekt å se at noen har droppet innom. Riktig god jul alle sammen 🎄


5 kommentarer:

 1. God Jul ønskes deg også. Er spent på hvordan du likte de siste Guillou boka. Men hvordan skal du rekke å lese alle de bøkene i romjula?
  Her blir det stille på julaften, men så strømmer det på fra 1. dag med barn og barnebarn. Det er hyggelig og jeg gleder meg til å samles.
  Tror ikke jeg får lest noe i romjula, men har ikke fått blogget om Due og drone av Fløgstad og Falbakken sin, enda.
  Ha en riktig GOD JUl og kos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Får skrive om Guillou i morgen, kan røpe at den får det samme terningkastet som de siste bøkene i den serien har fått. Spent på hva du skriver om Faldbakken :)
   I dag har jeg sittet på terrassen fordypet i MaddAddam, jeg tar av hatten for Atwood, for alt hun får sagt om nåtiden, pakket inn i en dystopisk verden.
   Nå er vi på vei til julefeiring, så det er slutt på lesingen, men de to neste dagene er viet Kindle og lydbok, før turen til Liverpool.
   Riktig god jul Ingun :)

   Slett
 2. God jul Tine!:) Hyggelig at du liker Atwood sin Oryx og Crake, (hvis jeg tolker deg rett :) )
  Rolig jul er fint!
  Jeg er i Bodø . Leste ferdig Lars Monsen Mitt liv på toget i går. Har fortsatt på Øistein Wiiks siste; Tredje gang du dør , på sengekanten. Blir sikkert med meg på toget hjem 2. Juledag , samt Yahya Hassan dikt 2. Har også Virginia Woolf sin Mrs Dalloway på lyd.
  Hjemme har jeg diverse bøker å velge i, så kysten får styre. Mulig det blir en biografi til, Axel av Eggen feks eller De syv søstre- har to igjen, eller den siste av Maja Lunde. Vi får se:) Har 6 bøker igjen til 130 lest i 2019, men tviler på om jeg rekker dit. Da må det i tilfelle prioriteres veldig korte bøker hehe..

  SvarSlett
  Svar
  1. Du tolker meg helt rett, tilbrakte størstedelen av dagen i går med Kindelen i fanget, helt oppslukt av Oryx og Crake. Har to rolige dager nå, bortsett fra at jeg nå skal busse avgårde og hente bilen der vi forlot den i går kveld, og så skal jeg matte kattene til min sønn som er på juleferie. Men, DA blir det mer Oryx og Crake :) Fortsatt god jul Anita, kos deg masse i Bodø!

   Slett
  2. Høres bra ur. Heldig du som har de bøkene tilgode.:) Takk, og det samme til deg.:)

   Slett