fredag 23. august 2019

Gjemsel av Jan-Erik Fjell

Gjemsel er den sjette boken i serien hvor Anton Brekke er hovedpersonen. Jeg har lest alle bøkene og har vært veldig begeistret for dem alle.

Forlaget om handlingen:
En ung kvinne blir funnet drept. To år tidligere rømte seriemorderen Stig Hellum under en fangetransport. Drapet bærer hans signatur, og Anton Brekke vet to ting med sikkerhet: Stig Hellum har våknet fra dvalen. Og han kommer ikke til å stanse av seg selv. 
Texas, 2006. Om få timer skal den dødsdømte fangen Nathan Sudlow henrettes. I 11 år har han tiet. Nå forteller han sin historie til pater Tom Sullivan. Hva er sammenhengen mellom Stig Hellum og Nathan Sudlows rystende beretning? Anton Brekke får ansvaret for den pågående drapsetterforskningen, og han blir umiddelbart konfrontert med det eneste han egentlig tror på: ondskap.

Forlag: Capitana
Utgitt: 2019
Sider: 447
Kilde: Leseeks

Som du kan se av innledningen, så er historien bygget opp av flere hendelsesforløp, i tillegg til introduksjoner av de som skal komme til å bli offer og gjerningsmann. Plottet er av den typen vi kjenner godt, men floken av detaljer som skal lede leseren vill, er massiv.

Jeg slet litt med konsentrasjonen i begynnelsen, noe som sikkert kan legges på de mange sprangene i handlingen. Karakterene satt som støpt, og spenningen økte etterhvert som jeg fikk grep om handlingen.

Dessverre var det Antons sykdom som fenget min interesse sterkest, og turen med Hurtigruten, noe som helt klart indikerer at jeg har involvert meg mye sterkere i de andre bøkene i serien.


På bloggen Bjørnebok kan du lese en omtale 
som er et par hakk mer begeistret enn denne

8 kommentarer:

 1. Vi er ikke helt på bølgelengde denne gang, men hva gjør vel det :-)
  Takk for lenke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg noterte meg det da jeg leste, men sånt gjør det bare interessant å lese :)

   Slett
 2. Denne håper jeg kommer i posten over helga. Har notert meg uenighet- det er fint, så blir forventingene med nøytralisert;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du skal lese den også, er spent på terningkastet ditt :)

   Slett
  2. Den kom i dag, så fort jeg er ferdig med en annen-kanskje to- så begynner jeg på denne.:) I går og da ble det ingen lesing pga tur..

   Slett
  3. Jeg synes denne var knallbra, og hoppene i tid gjorde meg ingenting så lenge det var overskrifter og vi vet hva/hvem det handler om.

   Slett
  4. Så bra at du likte den så godt. Jeg skjønner ikke hva som skjedde med meg og Gjemsel, det fløt ikke så lett som det pleier med Anton Brekke :)

   Slett
  5. Kanskje det var noe timingen denne gangen? Ikke godt å si..

   Slett