søndag 4. august 2019

Husbytte av Rebecca Fleet

Psykologisk thriller er i mine øyne den sjangeren det er vanskeligst å lykkes, men Rebecca Fleet kan virkelig gå med hevet hode, etter denne debuten. Hun er heldigvis klar med ny utgivelse i England, så vi kan glede oss til The second wife er klar for oss norske lesere.

Forlaget om handlingen:
Caroline og Francis avtaler å bytte sin småbyleilighet mot et hus i utkanten av London. De trenger en ferie, en mulighet til å finne tilbake til hverandre etter en periode hvor ekteskapet nesten har gått i stykker. Caroline har vært utro og Francis har slitt med psykisk sykdom. 
Etter å ha installert seg i huset dukker det opp en nabo. En merkelig, innpåsliten ung dame. Spenningene mellom Caroline og Francis har ikke avtatt og naboens oppførsel gjør det heller ikke bedre.

Caroline oppdager små detaljer i huset som altfor tydelig peker på hennes fortid. Personen de har byttet med ser ut til å vite urovekkende mye om henne, og ser også ut til å kjenne hennes største hemmelighet 


Husbytte er delt i to handlingsforløp, som vi følger parallelt. Siden Francis og Caroline er sammen i det siste forløpet, kan leseren slappe av angående Francis sin psyke, men hva som egentlig skjedde mellom dem, avsløres ikke før helt til sist.

Rebecca Fleed greier i thrillerdebuten sin å bygge opp et godt plott, uten å lene seg til godt brukte klisjèer innen denne sjangeren.  Små ledetråder og hentydninger lirkes ut, mens flere uventede vendinger høynet spenningen underveis.

Karakterene er godt skildret, selv greide jeg å irritere meg litt over Francis som virket tafatt og snyltete, mens Caroline ikke akkurat var sjarmerende hun heller. I tillegg til skildringer av hverdag, utroskap og psykisk sykdom, har historien en del erotiske scener, men Fleet holder seg godt innenfor min komfortsone.

Har du lyst å lese en thriller som foregår i hjemmets lune rede, som ikke er "mørkreddskummel", men som holder deg engasjert og litt på kanten av stolen hele veien, da er Husbytte noe for deg!


Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2019
Sider: 318
Kilde: Leseeksemplar

4 kommentarer:

 1. Nå havnet denne litt lenger frem i køen:)

  SvarSlett
 2. Jeg grøsser bare jeg leser omtalen din. Tror ikke jeg tørr å begi meg inn på husbytte,!
  Ser du hører på Ketil Bjørnstad sin siste bok, der er jeg også. Har akkurat startet.
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 3. Et aldri så lite øyeblikk der så fikk tittelen på boka meg til å tenke på filmen The Holiday hvor Cameron Diaz og Kate Winslet bytter hus mot leilighet, men jeg så fort at der stopper hele likheten. Jeg liker thrillere, men som deg er jeg kresen på sorten. Denne var akkurat såpass fristende at jeg tror jeg må finne den på Aschehoug :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fant, og lastet ned til Kindle. Tror jammen den skal få bli med meg på ferie senere :-)

   Slett