lørdag 3. februar 2018

Kristin Lavransdatter på DnS - lørdagskafè

Det nærmer seg med stormskritt premieren på DnS sin musikalversjon av Kristin Lavransdatter, og derfor inviterer DnS igjen til lørdagskafè, et gratistilbud til interesserte som jeg gjerne deltar på. I dag fikk vi møte regissør Svein Sturla Hungnes sammen med de to som spiller Erlend og Kristin, Oslogutten Hans Marius Hoff Mittet og vår egen Herborg Kråkevik.

Hans Marius Hoff Mittet og Herborg Kråkevik i samtale om musikalen Kristin Lavransdatter

Julian Berntzen er den som har skrevet musikken til musikalen, noe han også gjorde til Hellemyrsfolket. Svein Sturla Hungnes har i samarbeid med forfatter og Undset-kjenner, Brit Bildøen skrevet tekstene til sangene. De tre sangene vi fikk høre å dagens lørdagskafè imponerte, rørende og fine som de var. Hans Marius sa selv i dag at alle de indre monologene, som er fylt med sentimentalitet, egner seg dårlig som muntlig fremføring på scenen, men som sanger er de nydelige - dette er jeg helt enig i!

Kristin Lavransdatter er en skildring av et liv preget av skyldfølelse. Religionen holder dem alle i sjakk, men først og fremst er dette en kjærlighetshistorie av de helt store.
Har du lyst å lese litt om handlingen til Undsets prisbelønnede trilogi, kan du ta en titt på min omtale av boken.

Herbjørg Kråkevik som Kristin Lavransdatter

Urpremiere på DnS 10 februar!

2 kommentarer:

  1. Dette blir sikkert spennende.:) Jeg liker musicals.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det tror jeg også. Siden jeg nettopp har lest boken, er jeg spent på hva de har utelatt og hva som er med.

      Slett