lørdag 31. desember 2016

Oppsummering for lesemåneden desember

Desember har vært grønn og mørk, som det alltid er når snøen lar vente på seg. Jeg har hatt fullstendig roen på julemaset, og fått god tid til å lese. 
November ble litt amputert i forhold til lesingen, da jeg "plutselig" skulle ta fagbrev, og alt fokus gikk med til det. Vel, vel... ny måned nye muligheter så jeg oppsummerer herved desember.

Leste bøker:
 1. Lars Kepler - Kaninjegeren - 4
 2. Knut Faldbakken - Gjensynet - 4
 3. Tennessee Williams - Glassmenasjeriet - 4
 4. William Shakespeare - Som dere liker det - 4
 5. Kyrre Andreassen - For øvrig mener jeg at Karthago - 3
 6. Ivo de Figueiredo - En fremmed ved mitt bord - 5
 7. Vidar Kvalshaug - Alt på stell - 4
 8. Selma Lønning Aarø - Hennes løgnaktige ytre - 6
 9. Marcel Proust - Sodoma og Gomorra - 4
 10. Anne B. Ragde - Jeg skal gjøre deg så lykkelig - 4
 11. Tarquin Hall - Salaam Brick Lane - 4
 12. Jan Mehlum - To komma åtte sekunder - 4
 13. Mons Kallentoft - Ildjegerne - 6 (kommer ut i 2017)
 14. Margaret Atwood - Hag-seed - 6
 15. Trygve Hillestad - Byfjellene - 5
 16. Shari Lapena - Naboparet 5 (kommer ut i 2017)
Desember ble en utpreget 4`er måned, med bare fire bøker som skilte seg ut. En krim som kommer ut i januar, en roman og en "nesten sakprosa" reddet måneden fra å bli ufattelig jevn med tanke på terningkast. Det er alltid et mål for meg å lese i mange sjangere, så denne måneden er jeg fornøyd med å ha vært innom fem sjangere totalt. 

Romaner: 6
Krim/thriller: 5
Sakprosa: 2
Noveller: 1
Skuespill: 2

Jeg er ajour med Marcel Proust prosjektet mitt, og har nå blogget om bok 4 i storverket. Dette prosjektet videreføres tre måneder inn i det nye året, siden jeg har tre bøker igjen før jeg fullfører lesingen av denne gigantiske romanen. Shakespeareprosjektet avsluttes når året er omme, men jeg greide å skvise inn Margaret Atwoods gjendiktning av Stormen før året var omme. (Jeg har et lite Shakespeare-relatert teaterbesøk i Oslo, på planen for det nye året, også setter DnS opp Hamlet, så helt slutt er det ikke...)

Den forfatteren jeg skal bli bedre kjent med til neste år er Knut Hamsun, og jeg ble i julen den stolte eier av hans samlede verker. Jeg gleder meg til å ta fatt på lesingen, og håper på kommentarer og innspill fra dere som titter innom her. Heldige meg fikk også en inspirerende turbok til jul, og en supersunn snopebok, to bøker som kommer til å hjelpe meg å holde fokus på helse i året som kommer.

Hamsuns samlede verker - det er litt å ta fatt på her 😊
Desember forsvant uten at kulturkjerringen i meg våknet fra sin dvale. Vi hadde en koselig tvangslesing hvor enda flere av bergensleserne fikk møte hverandre, men det var stort sett alt.

De som har interesse av å se hvilke 72 bøker jeg har lest som kvalifiserer til Bokbloggerprisen, kan klikke på lenken. Leselisten for hele året finner dere her, hvis noen vil se nærmere på noen av de 188 bøkene jeg har lest.


Til slutt vil jeg si "takk for det gamle" til alle sammen, 
og ønske dere et riktig godt nytt år!!


12 kommentarer:

 1. Jøss, har du lest 188 bøker i 2016? Jøje meg... Jeg har lest 121, og synes det er mer enn mye. Hadde mål å lese mindre enn i fjor for å gjøre mer av andre ting. Jeg har lest litt mindre, men ikke gjort så mye mer av det andre. Har hør færre lydbøker, antar det teller på antallet, siden jeg har skiftet jobb og ikke har hatt mulighet til å høre så mye lydbok når jeg har vært ute og kjørt bil, feks.

  Av dine bøker har jeg lest fire- Andreassen, Ragde, Mehlum og Årø. Årø best av disse.
  Spent på Ildjegerne og Naboparet, har dem liggende her. De er nok spennende siden du har scoret dem så høyt.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år på Snåsa, og lykke til med Hamsunlesing i 2017.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg, dette er alt for mange, men tross alt 18 færre enn i fjor. Du skjønner at jeg frydet meg over de to 2017 bøkene jeg har lest, så det er bare til å glede seg. Nå nyter jeg Snåsa i selskap med mine skjønne svigerforeldre, og har Sult klar på nattbordet :)

   Slett
  2. Ja, det er jo bra, siden du også har hatt som mål å lese mindre.:)
   Jeg skal ha ferie en uke i uke 3, så da håper jeg å å få lest slik koselektyre.:)
   Kos deg med Sult... eh, om kose er det rette ordet..

   Slett
 2. Godt nyttår til deg og dine Tine.
  Har ikke lest noen av dine desember bøker, men skal lese Keller, Mehlum og Kallentoft.
  Her er mitt tidsfordriv i desember:
  - Jakob Melander - Serafine
  - Arnaldur Indridason - Glemt
  - Erling Greftegreff- Trekkfuglene
  - Tove Alsterdal - Ingen vei tilbake
  - Jesper Enerstvedt - Norsk suppe
  - Lena Lauritzen Kjølner - Rød Dakota
  - Tom Kristensen - Pandora  SvarSlett
  Svar
  1. Og Karin Slaughter - De vakreste 😊

   Slett
  2. Så kjekt å se listen din, det er så kjekt at du bidrar med din liste. Selv har jeg lest Ingen vei tilbake av disse, men kan ikke huske å ha lest noen av de andre. Gled deg til Kallentoft, en av hans aller beste. Ønsker deg det beste for det nye året Stig :)

   Slett
 3. Veldig bra med 188 bøker, eg klarte 150 med eit nødsskrik i går kveld. Eg har ikkje lest nokon av dine, men Hag-Seed står på planen :-)

  Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. 150 er da virkelig mer enn nok :) Kjekt at du også skal lese Hag-Seed, gleder meg til å høre hva du synes. Jeg har ikke lest mye av Margaret Atwood, men vet at hun er en favoritt hos mange. Gleder meg til å følge med på Astrid Lindgrenprosjektet ditt, og ønsker deg et riktig godt nytt år!

   Slett
 4. 188 bøker er veldig imponerende. Det har skjedd mye på privaten for meg i 2016 så har lesr færre bøker enn jeg pleier. Ble bare 66, men det har jo allikevel blitt mange timer med leseglede. Nå har jeg vært uten pc en god stund, så det har blitt lite blogging og bloggbesøk. Så deilig å endelig ha pc igjen. Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. PC er et must i våre dager, og i alle fall for de av oss som holder kontakten med bok-miljøet på denne måten. Jeg reflekterer av og til over hva som skjer i andre bokbloggere sitt liv, når jeg savner livstegn på bloggen deres, håper du har det bra i ditt liv utenom litteraturen. Ønsker deg et riktig fint nytt år :)

   Slett
 5. Imponerende mange bøker som du har lest i år. Lykke til med Hamsun,jeg leste og hørte de for ca 10år siden. Flott opplevelse, men tror jeg gikk lei og kuttet ut de tidligste.
  Godt Nyttår!

  SvarSlett
 6. En virkelig superbra lesemåned!

  Ønsker deg et riktig godt nytt leseår :))

  SvarSlett