torsdag 1. september 2016

Oppsummering for lesemåneden august

Epler fra hagen
Og  der var sommeren over, sånn på kalenderen også. Bergen har vist slått både den ene og den andre nedbørsrekorden i august, men til tross for at jeg er et konkurransemenneske, synes jeg disse rekordene kan få stå i fred. Nok om det, lesing har det blitt nok av, første uken hadde jeg fri, og ukene etter har arbeidsdagen vært så travel at ettermiddagene kun har blitt tilbrakt med rumpa i en stol, og nesa i en bok.

Sånn ser leselisten ut for august:
 1. Joseph Delaney - Den siste lærling 9 - 4
 2. Vera Henriksen - Sølvhammeren - 6
 3. Vera Henriksen - Jærtegn - 5
 4. Gunnar Staalesen - Bukken og havresekken - 5
 5. Vera Henriksen - Helgenkongen - 5
 6. Gunnar Staalesen - Storesøster - 5
 7. Ruth Lillegraven - Sigd - 4
 8. Geir Pollen - En spøkelseshistorie - 4
 9. Marie Aubert  kan jeg bli med deg hjem - 5
 10. Howard Jacobson - Shylock er mitt navn - 5
 11. Ketil Bjørnstad - Syttitallet - 5
 12. Jan Erik Vold - Kanon - 4
 13. John Hart - Syndenes forlatelse - 4
 14. Karin Fossum - Hviskeren - 5
 15. Julian Fellowes - Belgravia - 4
 16. Line Baugstø - Fører av grå folkevogn - 5
 17. Monika Stenholm - Nærmere kommer vi ikke - 4
 18. Kari Stai - Jakob og Neikob og naboen - 5
 19. Namra Saleem - I morgen vi ler - 5
 20. Anna Gavalda - Livet til det betre - 4
Krim: 4
Romaner: 11
Barn/ungdom: 3
Sakprosa: 1
Dikt: 1

Vera Henriksens trilogi imponerte meg, og spesielt den første Helgenkongen var utrolig bra. Namra Saleem greide også å ta innersvingen på noen fordommer, for hennes roman belyste det flerkulturelle livet i Norge på en kjempefin måte. Gunnar Staalesens nyeste krim Storesøster, fikk meg til også å lese hans første bok i serien, noe som var en artig opplevelse. Lesingen av Ketil Bjørnstads Syttitallet satte også i gang et lite prosjekt. Biblioteket har det meste, så jeg har lyttet til hans tidlige pianoinnspillinger, og hans og Ole Paus sin innspilling Frolandia. I tillegg leste jeg diktsamlingen Alene ut. 

Av kulturelle innslag denne måneden har jeg bare blogget om to, The American Drama Group sin tolkning av Shakespeares The tempest, som ble spilt utendørs på Bergenhus festning, og DnS sin aller første lørdagskafè, som omhandlet den nært forestående forestillingen Spellemann på taket. I tillegg har jeg vært på utendørs opera, Verdis Nabucco også i de fantastiske kulissene på festningen i Bergen. 

September vil bli preget av at jeg har begynt på Marcel Prousts storverk, og jeg har ambisjoner om å lese hele, selv om det kun er første binn som har kommet i hus. Jeg leser også litt faglitteratur nå i høst, om Mentalisering, og det er veldig spennende. Jeg satser på at disse to prosjektene tar så mye av tiden min i september, at jeg klarer å halvere antall bøker til neste oppsummering.

Har du lest noen av "mine" bøker denne måneden? 

10 kommentarer:

 1. Du verden - hvordan kan du rekke det. Ser du skal begynne med Proust også - har et prosjekt gående med han som aldri tar slutt, ser det ut til - det går mest på bøker OM Proust.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en bok om Proust som fikk meg nysgjerrig nok til å ville gi verket hans en sjanse. Liker egentlig ikke romaner som snakker seg ut på viddene, og det er jo det han gjør i disse bøkene sine, så jeg får se hvordan det går. De 50 første sidene av Veien til Swann liker jeg i alle fall godt.

   Slett
 2. Ja, det får'n si- 20 bøker, og jeg bøyer meg i både støvet og hatten! Først tenkte jeg det var godt gjort at jeg ikke har lest/ hørt noen av disse, men så kom jeg på at jeg knapt har lest noe i det hele tatt de siste månedene... Har så vidt begynt på "Livet til det betre", og foreløpig virker den helt OK.
  Lykke til med kortere liste i september- jeg satser på en litt lengre! (Ikke lengre enn din augustliste, da.. Litt mer enn jeg selv har fullført i juni, juli og august ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går vel opp og ned med lesingen for oss alle. Jeg prøver febrilsk å gjøre mer av andre ting, men dagene går i tralten sin, og det er lesingen som preger de fleste timene utenom jobb. Skal gi meg selv en klapp på skulderen om jeg klarer å korte ned litt til september :)

   Slett
 3. Alt ka du får tid te, men koffor vil du lese mindre? Må jo være kjekt å få med seg så mange bøker på 1 mnd. Jeg har lest 2 av disse, nr 7 og 9, noen av de andre har jeg på vent/lånt på ebokbib. Lykke til med planene for september,Tine. Og så skal det bli kjekt å følge prosjektet ditt. Ha en fin september.

  SvarSlett
 4. Som sagt tidlegare ein stad; eg er så glad for at du likte Sigrid-trilogien så godt. Me er heilt på linje med karakterane også; 6 - 5 - 5. Me har også vurdert Storesøster likt, men eg gjekk eit hakk ned på Hviskeren og gav den ein 4'ar. Det er dei fem eg har lest av dine.
  John Hart sin nyaste skal lesast når den blir tilgjengeleg, og eg trur eg skal gå for lydboka om den kjem ut i det formatet. Eg har nemleg høyrt både Det siste barnet, Brødrene fra Iron House og Ved elven og dei var alle gode lytteopplevingar. Løgnenes konge las eg sjølv. Også Syttitallet skal lesast ein gong - kanskje - men fyrst må eg få med meg Sekstitallet.
  Ha ein fin september, Tine. Me får håpa på betre ver i haust!

  SvarSlett
 5. Skjønner ikke hvordan du greier å lese 20 bøker i tillegg til jobb.. jeg tror ikke jeg makter å fordøye så mange bøker på en måned uansett hvor mye jeg har fri eller ei. Mitt snitt ligger rundt 10- men i ferier og mye fri kan det bli noe mer..
  Jeg kjenner forøvrig igjen det å bare orke å lese i perioder..

  Ang dine bøker, så har jeg lest Aubert, Fossum og Hart, og har noen liggende på vent: Baugstø og Saleem. Også holder jeg på med Bjørnstads Syttitallet på lyd.

  Nå har jeg oppdatert oppsummeringen min med teater og konserter også, det ble mye kulturelt i august ser jeg, på meg også.

  Ha en flott august og helg.:)

  SvarSlett
 6. Fantastisk liste. Syns at jeg leser mye, men dette slår alle rekorder. Jeg er ikke på jobb engang! Men har alltid tusen ting å holde på med, så min lesetid er fra 0730 til 1000 hver morgen. Før jeg står opp. Av bøkene på lista di har jeg lest 6, og har et par av dem lggende klar i ventehylla. Akkurat nå hører jeg på Bjørnstads Sekstitallet på lydbok. Ha en fin september, med Proust-prosjektet ditt! Sikkert interessant. Har bare lest en av hans bøker, for hundre år siden. "Fangen". Den er vel en del av På sporet av den tapte tid, eller?

  SvarSlett
 7. Det ble bare sju bøker på meg i august fordi jeg mistet leselysten mot slutten og ville gjøre alt annet enn å lese de siste ukene av august, men nå har jeg begynt å lese.
  Jeg har lest Den siste lærling og Hviskeren fra din liste og leser i Syndenes forlatelse. Ser ut som du har hatt noen gode høydepunkter:)

  SvarSlett
 8. En ny bok med Jakob og Neikob, den må jeg skaffe meg. Barna i bhg elsker den første. 20 bøker er veldig imponerende. Jeg klarte bare 4. En dårlig måned for meg. Har ikke lest noen av de med Staalesen som du nevner, men holder på med lydbok nr 2 av han etter sommeren, og det blir nok flere utover høsten. Belgravia ligger klar til henting på biblioteket.

  SvarSlett