tirsdag 29. juni 2010

Sommerferie 2010

Årets sommertur blir en klassisk biltur sørover i Europa.
Fredag formiddag setter vi oss i bilen og starter turen mot Gol som er første stopp. Etter en natt på Eidsgaard Hotel, kjører vi til Oslo hvor jeg har ytret ønske om å vandre litt på Operaen. Siden Vegeta, min favoritt restaurant i Oslo presterer å ha stengt om lørdagen går vi glipp av et besøk her. Sondre vil se slottet og kjenner jeg Frode rett vil han smake på noe på Aker Brygge. På ettermiddagen kjører vi ut til Gunnar og Eva hvor vi skal overnatte to netter.
Mandag morgen kjører vi til Sverige hvor vi skal overnatte to netter på Ørestrand, helt sør i landet. Her får vi tid til å bruke rulleski/sykkel/joggesko og er vi heldig plaske litt i bølgene. Høganaas hvor vi har vårt koppestell fra ligger i nærheten, så kanskje vi får tid til et bedriftsbesøk?
Onsdag morgen tar vi fergen fra Helsingborg til Helsingør. Formiddagen tilbringes i København hvor vår favoritt restaurant RizRaz må besøkes. Når vi er fornøyd kjører vi sørover og overnatter en natt helt sør hos Den gamle Digegaard.
Torsdag morgen starter med ferge til Tyskland, og nå har vi til lørdag og tøffe nedover mot vårt bestemmelsessted i Nederland. Chaam heter stedet og ligger helt sør. Vi er veldig spent på "igloen" vi skal bo i en hel uke. Planen for uken er å "bestige" høyeste toppen i Nederland, Belgia og Luxembourg. Disse "toppene" ligger som perler på en snor og gir oss en hel dag i bilen. Turene gjør oss ikke svett, men det er en drøy biltur. For å få sett Luxembourgs hovedstad håper vi å finne overnatting her.
Jeg har lest/sett "Pike med perleøredobb" og har veldig lyst til å besøke galleriet hvor dette bildet henger i Den Haag. Den Haag er en kystby ikke så veldig langt fra hvor vi bor, hvor vi også kan bade og beøke en miniatyrby.
Etter en uke i Nederland starter hjemturen med en kjøredag, til vi kommer opp mot grensen til Danmark. Deretter har vi bestilt to overnattinger på Billund Kro, for å få oss en dag i Legoland, før Sondre vokser fra det. Vi gjør siste del av returen enkel, og har bestilt oss en lugar på båten fra Hirtshals til Bergen.
Vi er så heldig å ha fått låne mamma og pappa sin gamle GPS (også kalt Karta). Hun gjorde en utmerket jobb da vi var i Frankrike sammen, så vi gleder oss til å ha en ekstra masekopp i bilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar