onsdag 18. februar 2009

Harmonien + Jan Eggum = sant


Så var det Frode sin tur å bli "luftet". Fått tak i gode billetter til konstellasjonen Bergen Filharmoniske Orkester i samklang med Jan Eggum. Først et glass vin, før vi siger ned på rad 5 for litt nytelse.
Det er 50 år siden Jan Eggum gjorde sine første opptak som 7-åring på foreldrenes båndopptaker, 40 år siden 17-åringen skrev sine aller første sanger og 30 år siden Spellemann-vinneren «En sang fra vest» kom på markedet. Gitarkamerat Jan Eggum presenterer, sammen med BFO, kjente komposisjoner, fra hele sin karriere som artist og låtskriver fra tidlig syttitall og utover, også musikk som har påvirket ham siden oppveksten på 50 - 60 tallet. I programmet inngår mye selvironi koblet til melankoli og melodiøsitet i ferske og gode arrangementer.Etterspørselen etter Eggum og BFO er så stor at vi setter opp en ekstrakonsert onsdag 18. februar.
Åh... for en nytelse. Når Bendik Hofset satte i gang med saksofonen sin "De skulle begrave..." som er en av mine favoritter, og hele Harmonien stemte i før Eggum`men sang, ble jeg fuktig i øynene. Han hadde en god blanding av gammelt og nytt (tre flunka nye), og de to timene fløy. Sjusa de som har det til gode :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar