søndag 22. februar 2009

Månefasene

Månens ulike faser påvirker væskebalansen i kroppen og står dermed i nær forbindelse til våre følelser og den psykiske helse. Når månen går i sin bane rundt jorda, passerer den alle punkter i horoskopet i løpet av 28-29 dager. Hver måned gis det en mulighet til å hele gamle sårbare vanemønstre og opplevelser. Slik som i en alkymisk prosess. Noe bevisstgjøres for å kunne helbredes og transformeres til nyttig og berikende visdom. Nedenfor følger en forklaring over hvordan månen kan innvirke på det enkelte individ. Ved å erfare månens faser er det lettere å forklare hvorfor følelsene kan variere slik de gjør i perioder.

De 4 månefasene:
Ved nymåne, er Solen i nær kontakt med månen og det indikerer begynnelsen på en ny syklus. Det er en fin tid for å sette i gang med nye prosjekt og komme i gang med nye vanemønstre, sunnere kosthold og forbedre sin livsstil. Starter du en diett ved nymåne, som varer til neste fullmåne kan det holde livet ut. Dette er den beste tiden for å sette seg nye mål, stake ut en kurs, og rette blikket forover.
Ved stigende måne vil kroppen utnytte all føde den inntar. Det omfatter alle næringsstoffer som virker helbredende og oppbyggende på kroppen. En fin periode for utvikling, forbedring og vekst. Man kommer seg raskere etter sykdom eller skade. Vær oppmerksom på overdrivelser i næringsinntaket og på følelsesmessige svingninger. En fin fase for å bygge opp noe. En fin tid for å legge på seg for de som trenger det. Sørg for å skape rom for utvikling og vekst.
Ved fullmåne er månen i opposisjon til solen. Dette er en fin tid for å fullføre prosjekter, for avslutninger og å gi slipp på noe. Mange kan bli urolige og få følelsesmessige svingninger. Kroppen er spesielt overfølsom overfor giftstoffer og det er en fin tid for å slutte å røyke, drikke eller å begynne på faste eller diett. Å innarbeide nye vaner. Søvnforstyrrelser øker og man drømmer mer intenst. Man blør mer ved sårdannelser og sårene bruker lenger tid på å heles. Fødsler settes ofte i gang disse dagene. Man ser seg selv og andre i ett klarere lys.
Ved synkende måne er organismen i sin beste form. Kropp og ånd er i stand til å yte topp-prestasjoner. Dette er gunstig for avgiftning og utrensning. I tillegg til at kirurgiske inngrep og sår lettere og raskere vil heles. Meditasjoner og avslapningsøvelser vil ha god effekt i denne fasen. Impulsene er rettet mot å fristille krefter og energi. Å befri seg for tvil og angst og samle positive følelser for den kommende syklus og neste nymåne. En avsluttende fase der det kan være lurt å gi slipp på gamle usunne vanemønstre.

Månefaser i 2009:
Januar, Fullmåne 11. januar, Solformørkelse 26. januar
Februar, Måneformørkelse 9. februar, nymåne 25. februar
Mars, fullmåne 11. mars nymåne 26. mars
April, fullmåne 9. april, nymåne 25. april,
Mai, fullmåne 9. mai, nymåne 24. mai
Juni, fullmåne 7 juni, nymåne 22. juni
Juli, Månef0rmørkelse 7. juli, Solformørkelse 22. juli
August, Måneformørkelse 6. august, nymåne 20. august
September, fullmåne 4. september og nymåne 18. september
Oktober, fullmåne 4. oktober og nymåne 18. oktober
November, fullmåne 02. november og nymåne 16. november
Desember, fullmåne 02. desember og nymåne 16. desember, måneformørkelse 31. desember

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar