søndag 30. april 2023

Oppsummering av lesemåneden april

Endelig ble det slutt på minusgrader og regn, april brakte med seg varme og sol, så langbukser og ullgensere fikk vike for lettere klær (så lenge det varte).
Påsken jafset i seg begynnelsen av måneden, så det ble lest en god del på påskeferie hos svigers, før tiden ble fylt med andre ting. 

En kollega utfordret meg til å begynne med Duolingo, så for å blåse litt liv i italienskkunnskapene mine, satt jeg i gang, og kan i skrivende stund feire 27 dager i strekk. Stolpejakten åpnet også i april, så mitt håp for lesemålet mitt på 14 bøker føltes overkommelig ved starten av måneden. 


Dette leste jeg i april: 

  1. Line Rustberggaard - Snakk mindre om det - sak - 4
  2. Ingrid Berglund - Den svarte svanen - 4
  3. Thomas Korsgaard - Hvis det skulle komme et menneske - 5
  4. Selma Lønning Aarø - Privatlivets fred - 4
  5. Britt Karin Larsen - Som hunder om natta - 6
  6. J.M. Coetzee - Jesu skoledager - 4
  7. Bernard Minier - Jakten - 5
  8. J.M. Coetzee - Jesu død - 4
  9. Cecilie Enger - Ett minutts stillhet - 5
  10. Ketil Bjørnstad - Fall - 3
  11. Han Kang - Leksjoner i gresk - 5
  12. Lars Mytting - Vårofferet - 4
  13. Levi Henriksen - Som vi forlater våre skyldnere - Noveller - 5
  14. Christian Borch - Reiser i maktens grenseland - 5
  15. Dolores Rodondo - Den usynlige vokteren - 4
  16. Thomas Bagger - Mannen i tre deler - 5
  17. Ellen G. Simensen - Den navnløse arven - 5
  18. Ida Marie Hansen - Jeg var gift med en bedrager - 5
  19. Johann Hari - Stjålet fokus - 4

Romaner: 10
Noveller: 1
Krim: 5
Sak: 3


Som den våkne leser av bloggen vil legge merke til, så har jeg trappet ned på bokomtalene. I månedens liste er det intet mindre enn 8 lydbøker og de fleste av dem er korte ( 6-9 timer) Christian Borch sin bok imponerte meg, så har du Storytel kan jeg anbefale den. Det samme med Som hunder om natten, som fikk den eneste 6`eren denne måneden. (13,17 og 19 kommer det omtale på til uken)


Kultur i april: 

Jeg besøkte den gamle latinskolebygningen for første gang, hvor det ble arrangert Holbergsalong. Pink Floyd tributebandet A sauserful of secrets leverte en flott konsert på Madam Felle. Jeg så David Copperfield på bibliotekets kino, Harmonien spilte Brahms i Grieghallen og DnS presenterte Romeo og Julie i en skrekkelig moderne versjon.

Kom mai du skjønne milde ♫🎜🎝aldri før har jeg ment dette så alvorlig som nå, for sommeren i midten av april, gikk over i vinter (med snø!) nå mot slutten. Jeg har sjekket Yr, og det ser ut som at sol og varme er tilbake i løpet av uken, yippi ☺

Lykke til med lesingen i mai folkens!


14 kommentarer:

  1. David Copperfield <3 Hvilken versjon såg du/årstal på utgivelse?

    Eg har lest Ingrid Berglund og Han Kang, medan Korsgaard, Coetzee og Simensen står på leselista :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg så en moderne versjon fra 2019, den beit ikke mye fra seg, men var mer en kosefilm. Det var artig å se en filmversjon av en bok jeg har lest, og kunne notere meg at jeg husket alt fra boken, det er ikke hverdagskost.
      Siden jeg lurte på om du likte Han Kang, leitet jeg på blogg og Goodreads for å se om du har skrevet om den, men fant ingenting, hva synes du, i forhold til hennes andre bøker?
      Gled deg til Simensen, den var spennende, mens de tre lydbøkene om Jesu liv, var litt rar (kanskje fordi jeg trodde det var snakk om Jesus...) Sikkert litt jeg ikke fikk tak på her.
      Ha en fin arbeiderdag Elida!

      Slett
    2. Den moderne frå 2019 har eg sett, heilt grei som kosefilm. Eg har ikkje skrevet om Han Kang nokon plass for eg forstod faktisk ikkje heilt kva det gjekk ut på. Heilt grei bok, men ingen av dei eg har lest slår Vegetarianeren.

      Coetzee finner eg i Storytel (trur eg), og eg skulle lese andre bok om Jesu i 2016 då den var på lista til Booker. Det skjedde ikkje, men nå kan eg høyre/lese alle.

      Håper du har hatt ein fin arbeiderdag :-)

      Slett
  2. Vi må nøye oss med snø og slaps en stund til, og bilen med sommerdekk må stå.
    Har merket at det har blitt færre omtaler hos deg, men du leser like mye.
    Har lest bare Berglund og Aarø av dine nå, men har flere på vent og på tbr-lista mi. Minier, Simensen, Hari, Bagger (din fortjeneste) og muligens Han Kang.
    I morgen skal jeg skrive oppsummering. April har vært aktiv på kulturfronten, men jeg har ikke lest så mye. Ender vel opp med 12 bøker, hvis jeg ikke tråler en diktsamling på morgenkvisten. I dag har jeg tastet for mye, det kjennes i den vonde tennisalbuen min.. Må roe ned nå, og prøve å få til et oppsummerings-innlegg og det siste fra Feelgoodfestivalen i morgen:) Orker nok ikke gå på noen 1.mai.greier..Men jeg er med i solidarisk ånd fra (d)valen:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gratulerer med dagen! Jeg har marsjert gjennom stuen med flagg i hånden, og plantet det i en blomsterpotte på altanen :) Skal sykle gjennom den nye sykkeltunellen når regnet gir seg, det får bli dagens trim, for en hæl skriker om nåde etter litt for mange fjellturer den siste uken.
      Gled deg til Bagger, både Frode og jeg elsket den, Simensen også, og jammen meg kom jeg meg gjennom Hari også. Nå leser jeg to bøker du har anbefalt, Marginalia og Kimæren, den første ga meg ikke så mye, mens Kimæren fenger.
      Gleder meg til å lese oppsummeringen din, hvis albuen er på lag. Nyt årets første maidag Anita!

      Slett
    2. Takk, det samme til deg:) Her lig med flaggtog i stua og planting på balkongen. Det er det alt for kaldt til her. Mine stemor får stå i de pottene de kom med fra butikken enn så lenge.
      Bra du likte Hari omsider..:)
      Kimæren var det ikke jeg som anbefalte.. Skjønner at Marginalia ikke kan fenge alle :)

      Slett
    3. Der ser du, jeg er i alle fall halvveis i Kimæren, en skremmende verden som skrives frem, men litt langsom etter min smak.
      Vi får blomstermarked i nærbutikken fra i morgen, så da skal jeg pynte litt utenfor. Heldigvis har jeg innglassering, så de står trygt om det skal bli kaldt, men nå er det meldt varmere og varmere :)

      Slett
  3. Jeg har lagt merke til at du ikke blogger om alle bøkene du leser, derfor får du lest mer også. Men, jeg koser meg litt med å blogge om dem, før jeg raser videre. ( har ikke hatt helt konsentrasjon i de siste).
    Har lest 4, 5, 9, 12, 18 av dine. Enig med deg at Britt Karin Larsen sin var bra, denne gangen også .

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var akkurat det, bloggingen om alle bøkene ble en plikt, så da droppet jeg noen. Kjenner at det er ok, men også at det har gjort at gleden over å blogge begynner å komme tilbake.
      Det var artig å lese Stjålet fokus akkurat nå når jeg følte, som deg at konsentrasjonen var på avveie. Gøy at vi har lest så mange av de samme bøkene :)

      Slett
  4. Har kun lest 2 av disse,nr 3 og 9, men flere ligger på vent eller er på vei.
    Forstår godt at det ikke blir blogget om alle bøkene du leser, det er ikke noe kjekt når man blogger av ren plikt heller. Jeg har et mer avslappet forhold til blogging men savner å formidle mer om det jeg leser så må se hvordan jeg kan få løst den "floken".

    Ha en fin (lese)måned i mai,Tine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du driver vel ikke med oppsummeringer lengre? jeg synes de er fine, spesielt fra de bloggerne som ikke har "leser nå" på bloggen sin. Jeg har ikke vært flink å bli kjent med "nye" bloggere, så når de gode gamle ramler ut, så blir det stille på eteren. Min feil selvfølgelig...
      3 og 9 er kjempefine, spent på å se hvilke andre bøker vi har til felles fremover :)

      Slett
    2. Nei,men snakket nettopp med Anita om det inne hos henne så godt mulig jeg tar opp igjen den tråden igjen i mai. "Nye" bloggere har ikke jeg heller gjort meg kjent med. Men merker at det er ganske rolig i blogglandia,får håpe det kommer seg. Jeg skal blogge litt mer i tiden fremover, har ihvertfall lyst til det.

      Slett
  5. Jeg har lest to bøker fra din liste: Den usynlige vokteren og Den svarte svanen. Jeg foretrekker å skrive om bøkene jeg leser, også de jeg ikke liker. Har igjen noen anmeldelser fra i fjor, som jeg skal ta igjen. Jeg gjør det for jeg har tid til det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er kjekt å følge bloggen din, punktlig hver uke, og alltid mange spennende titler. Jeg skal se om jeg finner din omtale av Den usynlige vokteren, vi skal til baskerland om 10 dager, og jeg leste den for å lære om konfliktene. Ble skuffet siden den bare tar for seg den mytologiske arven til baskerne.
      Jeg skipper å skrive om noen bøker, fordi det skorter på tid :)

      Slett