fredag 22. oktober 2010

Spise hva du vil, og gå lett ned i vekt?

For godt til å være sant? Ikke i følge Paul McKenna.
Siden de fleste kostholdsideer jeg har studert (og forsøkt) går ut på å spise mer eller mindre av noe, så høres Paul McKenna`s metode veldig spennende ut.
Jeg har selv god erfaring med lavkarbo og 3 måneder i ketose stjal med seg 13 kilo. Det var en lett ”kur” å følge for en lager så masse deilig mat, men den er veldig forsurende og jeg kjente det godt på leddene når jeg ga meg. Da gikk jeg rett over på å ha fokus på ph`en for å rense ut all syren og bli mer basisk. Denne dietten er ikke like lett å holde siden den er mer grønnsakbasert og ikke like ”god”.
Nå når leddene har sluttet å verke er det vanskelig å opprettholde motivasjonen til å være erkesunn hele tiden, og kiloene har da en merkelig tendens til å krype på igjen, hvis en ikke passer på som en hauk.
Jeg har tenkt at det har mye med manglende viljestyrke å gjøre, men etter å ha lest McKenna`s bok er det håp for oss som lett gir etter for fristelser, når en ikke har fullt fokus.
Boken er lest i dag, og cd`en som følger med har blitt lyttet til to ganger. Ideen hans har jeg hørt deler av fra forskjellige hold før, men her er det satt i system, og presenteres på en enkel og lettfattelig måte.
Paul McKenna kjenner vi fra tv som hypnotisør. Showene hans presenteres som ren underholdning, men han er faktisk en seriøs praktiserende hypnoterapeut som har hjulpet masse mennesker, med slanking, røykestopp, flyskrekk og andre ting. Metoden hans krever faktisk at du skal spise akkurat det du har lyst på. Høres jo helt fantastisk ut, spør du meg. Det han gjør med underbevisstheten din, via bok og cd, gjør at du faktisk klarer å endre, ikke hva du spiser men hvordan.
Jeg skal her gjengi noen punkter fra boken, sånn at jeg har en påminner når boken har funnet veien tilbake til biblioteket.
De 4 gyllne reglene:
- når du er sulten, spis!
- spis det du har lyst på, og ikke det du tror du bør spise
- spis bevisst, og nyt hver eneste munnfull
- når du tror du er mett, SLUTT å spise
Sultskalaen:
1. Svimmel og matt
2. Skrubbsulten
3.
Ganske sulten
4.
Litt sulten
5.
Nøytral
6.
Behagelig tilfreds
7. Mett
8. Stappmett
9. Sprekkeferdig
10. Kvalm
Hold deg mellom 3 og 7
* Meld deg ut av ”Ren tallerken-klubben”, spis til du er mett og STOPP
* Pakk vekk vekten, må du veie deg gjør det hver fjortende dag.
* Fantasien din er mye sterkere enn viljestyrken, så vi må programmere underbevisstheten til å være på lag med viljestyrken.
* Vi er hva vi spiser, men vi er også hva vi tenker.
* Du må gjenkjenne og overvinne emosjonelt betinget spising.
* Øvelse: Ankeret til sinnsro
* Øvelse: Det vennlige speilet
* Superlading av forbrenningen
* Øvelse: Motivasjonskraft
* Begjærknusing, begjæret du føler er tillært adferd, som kan avlæres.
* Øvelse: Banketeknikken
* Stopp selvsabotasjen før den starter
* Øvelse: Skape integrert tro på deg selv
Oh, lykke! Etter å ha forgjeves leitet etter boken i bokhandlere i Bergen, fant jeg den hos Haugenbok.no, så nå er deres tredje-siste eksemplar på vei i posten til meg. Har du lyst å sjekke ut dette her, så kan den lånes hos meg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar