lørdag 30. oktober 2010

Opera - Veslefrikk med fela på DnS

Folkeeventyret "Veslefrikk med fela"har vært inspirasjonen til dagens opera. Stykket er produsert av Den Nye Opera i sammarbeid med flere, så det er et skikkelig stykke håndtverk vi skal bivåne i dag. Operaen fremstår som en stor fantiasimaskin, og appelerer til mange sanser. Veslefrikk er blitt en jente som arbeider på en dukkefabrikk. Onde krefter holder henne fanget, men den magiske fela finner veien til friheten. Vi får lek og livsglede, mens onde krefter ikke gjemmes bort. Frelse og fristelse drar i hver sin retning, og syngende og engasjerte kråker på skuter sjarmerer som tilsynelatende kloke rådgivere.
Anmelder i BT lover oss prestasjoner på høyt nivå, så vi kan ikke annet enn glede oss. At jeg denne gangen ikke skal "i Operaen" med venninnene mine, men med mann og barn, gjør jo dette litt spennende for meg. Håper de også vil ha en fin stund.
Etterpåklokskap: Stykket var veldig bra. Kampen mellom det gode og onde kom godt frem, og Sondre satt klistret. Sangprestasjonene var ikke så mye å skryte av, men det var gjerne ikke utøverene sin feil, når det er mest "snakkesynging". Savnet et par gode arier.

1 kommentar:

  1. Jeg er veldig enig! Et bra stykke, men mye "snakkesynging" som du kaller det.og da ødela det mye at hovedrollene (spesielt veslefrikk) ikke kunne uttale teksten slik at barna mine kunne skjønne det. Det ble til tider veldig "gebrokkent". Om dette var bevisst fra regisøren vet jeg ikke. Ødela ihvertfall en del for barna mine som ikke klarte følge med på teksten på skjermen hele tiden. Ellers spennende at de har utviklet en familieopera!

    SvarSlett