lørdag 10. januar 2009

Hva er fordelene ved å faste?

En rask, sikker og varig vektnedgang er det mest åpenbare resultatet av å faste. Du kan ikke faste uten å gå ned i vekt. Det er også en fin måte å bryte uheldige vaner på som overdreven bruk av kaffe og andre stimulanter. Det er imidlertid mange andre helseeffekter av faste som er mye viktigere enn vekt.
Under en faste:

Opprettholdes den naturlige avgiftningen i kroppen mens tilgangen reduseres.

Det gir en redusert giftmengde i kroppen.

Energien som normalt går med til fordøyelsen, brukes nå til immunforsvaret, cellevekst og reparasjon og eliminasjonsprosesser.

Belastningen på immunforsvaret er betydelig redusert og eventuelle betennelser i tarmene på grunn av matreaksjoner blir borte.

Kjemikalier lagret i fettvev som plantevernmidler og medisiner frigjøres.

Man blir mer følsom for virkninger av kostholdet og man blir også mer oppmerksom på hva som skjer i egne omgivelser.

På grunn av disse virkningene av faste, kan en vel gjennomført fasteperiode hjelpe deg til å bli fortere frisk, rense lever, nyrer og tarm, rense blodet, hjelpe til med vekttap og vann i kroppen, skylle ut giftstoffer, gjøre øyne og tunge rene og klare, og rense pusten.

2 kommentarer:

 1. Hei, dette var en veldig interressant side. Du er så opplyst om alt mulig.
  Jeg lurer på hvordan man gjennomfører faste, og hvor lenge skal man holde på med den.
  Sliter med vekt, humørsvingninger, er trøtt og uoplagt, har treg mage-forståppelse, har store mørke ringer under øynene i det siste også poser... Jeg pleier å si "det blir bedre når jeg dør", da blir jeg slank, får sove... lenge... :)
  Hilsen en desperat 3 barns mor :)

  SvarSlett
 2. Hei! Kjekt å høre at du synes jeg har noen gode tanker. Hvis du vil ha et "skikkelig" svar og tips til start på en snuopperasjon, kan du maile til meg tine.sundal@broadpark.no
  Hilsen Tine

  SvarSlett