lørdag 30. november 2019

Oppsummering av lesemåneden november

Hei! Lenge siden jeg har oppsummert, men i dag har jeg lest masse og trengte en pause, så jeg kjører på. Måneden har gått fort og kalenderen på mobilen forteller meg at jeg har vært på farten nesten hver dag. Aller først månedens bøker:

 1. Trude Teige - Aldri tilgi - 4
 2. Ian McEwan - Maskiner som meg - 4
 3. Mimir Kristjansson - Mamma er trygda - 5
 4. J.M. Coetzee - Elizabeth Costello - 4
 5. Chris Tvedt - Formildende omstendigheter - 5
 6. Ida Hegazi Høyer - ene barnet - 4
 7. Hilde Lindset - Du kan ikke skylde på rever - 5
 8. Asil Erdogan - Skjellmannen - 4
 9. Peter May - Drapet på Entry Island - 4
 10. Sissel Gran - Inni er vi alltid unge - 5
 11. Asil Erdogan - Byen med den røde kappa - 5
 12. Vigdis Hjorth - Henrik Falk - 6
Krim: 3
Romaner: 8
Sakprosa: 1

Den eneste sekseren denne måneden begynte jeg på i går kveld, og avsluttet til frokost i dag. Vigdis Hjorth imponerer stadig, men noter deg også Lindsets roman som hadde noen sterke partier, og er verdt oppmerksomhet.

Stikkord fra kalenderen min som sier litt om hva jeg har holdt på med: 
Bokbad med Pedro Carmona Alvarez, Kaptein Sabeltann på kino med Oda, hatt min første mammografi, bokbad med Loe, Eikemo og Faldbakken, foredrag om Torborg Nedreås, konsert med Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland, boklansering med Chris Tvedt, teater: Sørsiden på DnS, feiring av Torborg Nedreås sin fødselsdag, Bjarte Hjelmeland show, nattevandring for bærekraft, utstillingåpning på KODE,  arrangement med Bergen kvinnesaksforening, teater: Å Bergen Bergen, lørdagskafè DnS foredrag om Andrè Bjerke.

Planen for desember: Jeg har syv arrangementer på kalenderen for desember, før vi reiser til Liverpool i romjulen med gode venner. Målet er å ikke fylle ukene, og heller få tid til litt julebakst og pust i magen. 
Det er vanskelig å la vær å lese, og siden jeg har hentet hjem noen bøker fra biblioteket og har et par andre jeg vi lese, så blir det nok å gjøre. Stikkord er feminisme & alderdom ☺☺☺

Bildet sier mye om hvordan været har vært i Bergen denne måneden, måtte det vare!


10 kommentarer:

 1. Bare litt misunnelige på Liverpool turen din

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den turen gleder jeg meg til, selv om ferien, samværet og den flotte byen betyr mer enn om Liverpool vinner. Nå reiser jeg med dedikerte supportere, så mye følelser blir det uansett :)

   Slett
 2. Du har lest mye selv om du har vært på jobb og på arrangementer hver dag. Du er uten tvil laget av noe annet enn oss vanlige dødelige. Har lest to av dine,3 og 12 bare at jeg har gitt omvendt karakter. Det vil si at Vigdis fikk 4+ til 5 hos meg.
  Ha en fin desember, Tine 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser mindre enn for et år siden, og det må sies, at mange av arrangementene er droppinn uten billettbestilling eller betaling, og med gangavstand til all herligheten blir det enkelt. Artig at vi har likt begge bøkene godt, begge er lest etter jeg har kost meg med omtaler på din blogg :)

   Slett
 3. Litt av et tempo, Tine. Blir nesten svett.. Mitt liv har vært levd ganske sakte siden i sommer pga sykmeldt, men uansett orker jeg ikke aktiviteter på fritiden hver dag eller mange ganger i uka over tid.. Om du leser mindre så leser du mye likevel. Men vi er alle forskjellige og godt er det.:)
  Har lest 5 av dine bøker. Likte godt Sissel Grans bok- som deg har jeg heller ikke blogget om den enda, selv om det er en stund siden den ble lest.
  Mamma er trygda likte jeg også veldig godt. Og Ene Barnet og Aldri tilgi.
  Legger meg nå og leser ferdig Full spredning.
  Ønsker deg en fin søndag Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min lille personlige julekalender blir å ta det mer med ro. Skal se The julekalender med familien, og begynte på en serie i gårkveld, for å få strikket ferdig jakken til Frode :)
   Lesingen går av seg selv, har to mursteiner liggende på vent, så kanskje det ikke blir så mange forskjellige bøker i desember. Er halvveis i Full spredning, koser meg glugg ihjel.
   Nå skal jeg ut å øvekjøre med min sønn, fin søndag til deg og Anita!

   Slett
  2. Ja, det er godt det.:) Full spredning er knallgod. Ble ferdig i natt. :)

   Slett
 4. Liverpool? Hoffåtytty😱😂
  Har lest Peter May og Trude Teige av dine. Er enige i karakterene av de to. Er på vent fra biblioteket med Chris Tvedt. Gleder meg til jeg får den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg sklei utpå der gitt :) Chris må du sikkert vente på en stund, men han er kanskje mer populær i Bergen enn der du er.

   Slett
 5. Du er god på å nyte livet :)
  Jeg har kun lest Mamma er trygda på din liste. Likte den!

  SvarSlett