onsdag 24. november 2010

La kasj å fåll

Eller, La Cage aux Folles som det egentlig heter, er musikalen som stod på programmet i kveld.
Det var et svingende stykke med massevis av humor. Jeg koste meg storveis, og siden Vidar Magnussen var med, fikk vi ledd masse. Stykket er med selveste Bjarte Hjelmeland i en av hovedrollene, og er et fyrverkeri av et stykke, med masse flotte kostymer. Bjørn Willberg Andersen som spilte "mot" Hjelmeland i rollen som hans samboer George gjorde en fantastisk jobb. De kan virkelig synge disse guttene.
Dette skriver DnS om stykket: George (Bjørn Willberg Andersen) og dragdronningen Albin (Bjarte Hjelmeland) bor sammen og driver nattklubben ”La Cage aux Folles”. Når Georges sønn, som har vokst opp hos dem, forteller at at han vil gifte seg med en verdikonservativ politikers datter, kaster den litt aparte familien seg ut i en stor manøver for å skjule sin egentlige livsstil. Det hele blir ekstra komplisert når det viser seg at den verdikonservative politikeren ønsker å stenge nattklubben. Og dermed er det duket for herlig situasjonskomikk.
Musikalen byr på fantastiske danse- og sangnummer som ”I am what I am”, heseblesende forviklinger og rørende, ettertenksomme situasjoner. Kanskje er fortellingen om familiebånd som går på tvers av kjønn, tradisjon og biologi enda mer aktuelt i dag, hvor det vi forbinder med etablerte familieverdier på mange måter er satt til revisjon? Uansett håper vi mange vil fryde seg sammen med oss, over denne sanselige hyllesten til forskjellighet, toleranse og sist, men aldri minst; til kjærligheten!
La Cage aux Folles har gått sin seiersgang på teaterscenen siden den hadde urpremiere i 1973. Historien har også blitt filmatisert flere ganger, ikke minst husker mange versjonen fra 1996 (”The Birdcage”/"I lånte fjær” med Robin Williams og Nathan Lane). Tidligere har det gjort stor suksess i Norge med henholdsvis Rolf Wesenlund og Sven Bertil Taube og Anders Hatlo og Dennis Storhøi som det skrullete ekteparet. Nå er det Bjørn Willberg Andersen og Bjarte Hjelmelands tur.
Musikalregissøren Lisa Kent er tilbake på DNS. Sist gjorde hun Les Misérable. Scenografi og kostymer er ved Ingeborg Kvamme, mens Norges store dragdiva, Cårejånni Enderud (kjent fra bl.a Great Garlic Girls), har kostymeansvaret for show-delene av forestillingen og vil sørge for at vi kan få noen usedvanlig glamorøse menn på scenen høsten 2010/våren 2011!
I kveld var Susanne og venninnen med på teateret, og Hildegunn hadde sin mor med seg, så det ble en koselig kveld med tre gode "standinner" for de to i CC som ikke var med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar