lørdag 17. juli 2010

Beneluxtopptur

Vi kommunetoppsankere kan ikke feriere i Benelux uten å samle noen nasjonstopper, så tirsdag bestemte vi oss for å ta turen sørover og besøke høyeste toppen i Nederland, Belgia og Luxemburg. Siden vi bodde litt sør for Breda, nesten på grensen til Belgia, startet vår Beneluxtopptur med motorvei til Vaals via Mastricht. Fra denne retningen ser en skilt mot ”Drielandenpunkt” ved første rundkjøring når en har kjørt inn i Vaals. Kjør forbi første parkeringsplass og fortsett helt opp. Her er det parkering, og et flott område med restauranter og merkesteiner. Høyeste punkt i Nederland ligger her, og har fått sin bauta. Det markeres også at de tre landene Nederland, Belgia og Tyskland møtes.
Høyeste toppen i Nederland 323 moh.
Etter inntak av deilig apfelstrudel fortsatte vi turen sørover mot høyeste toppen i Belgia. Fra Vaals tar en inn på N68 og N675. Vi rotet litt gjennom Eupen, men GPS`en fikk oss på rett vei igjen. Ta av på vei mot Robertville og du vil se tårnet som heter ”Signale de Bretange” og ligger 694 moh. Her er en liten markering og et mini turistkontor og en restaurant, men vi var de eneste besøkende.


Høyeste toppen i Belgia 694 moh
Det tok oss 55 minutter mellom de to første toppene, og ytterligere 50 minutter til den siste toppen. GPS`en sier det er 49 km. til siste toppen som ligger i Huldange. Vi måtte kjøre på vei merket ”route degradè” og gjennom St. Vith rotet vi oss vekk igjen. Da vi kom til Huldange var det lett å se tårnet, og en kjører helt til tops. Her var det en liten markering, med tårn og skilt og en parkeringen ved siden av.
Høyeste topp i Luxembourg
Etter å ha forsynt oss av matpakkene på benken ved tårnet, bestemte vi oss for å kjøre sør til hovedstaden og ta middagen her. Dette var en travel storby, men lå flott til i terrenget, med utsikt ned til parker og bebyggelse nedenfor. Det ble en drøy tur for oss på motorveien hjem igjen til Breda, men det gikk greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar