tirsdag 24. november 2009

Hvorfor blir vi gamle og syke? - PH igjen....

Boken pH mirakelet av Dr. Robert O. Young, åpnet øynene mine for dette med syre- base balansen. Der finnes mange bøker og nettsider som forteller oss på litt forskjellig måte akkurat det samme. I dag dukket kunnskapen opp i den tredje boken til James Redfield om innsiktene, og jeg syntes teksten var så tøff, at jeg skrev av hele greien.
De fleste mennesker er full av energi og entusiasme i ungdommen, men når de blir middelaldrende glir de inn i en langsom nedtur som de gir inntrykk av ikke å legge merke til. Saken er jo at vennene deres også setter ned tempoet, og tilbringer mer og mer tid med å sitte og spise mat som smaker godt.
Det varer ikke lenge før de begynner å få sterke plager og kroniske problemer som fordøyelsesbesvær eller hudirritasjoner, som de avfeier med at det er noe som hører alderen til, og så en dag får de en alvorlig plage som ikke forsvinner. Vanligvis oppsøker de en lege, som ikke legger særlig vekt på forebygging. De begynner å ta medisiner, som noen ganger lindrer plagen, andre ganger ikke. Og så, mens årene flyr, pådrar de seg en eller annen sykdom som gradvis blir verre, og de innser at de er i ferd med å dø. Deres eneste trøst er at det som skjer med dem, skjer med alle – at det er uunngåelig. Mye av maten vi spiser er utelukkende beregnet på sanselig glede, og mye av det tapper oss for energi, og trekker oss i retning av fysisk oppløsning.
Vi mennesker gir inntrykk av å være materielle skapninger av kjøtt og blod, men vi er atomer! Ren energi! Vitenskapen har bevist det. Når vi gransker atomer nøyere, ser vi først partikler og så, på et dypere nivå, går partiklene over til å bli mønstre av ren energi, som pulserer på et visst nivå. Og hvis vi betrakter hvordan vi spiser fra dette synspunktet, ser vi at den maten vi tilfører kroppen påvirker vår pulserende tilstand. Visse matvarer øker energien og vibrasjonen, mens andre senker den. Sannheten er så enkel som det. All sykdom skyldes et fall i pulserende energi, og når energien synker til et visst punkt, finnes det naturkrefter i verden som tar sikte på å oppløse kroppene våre. Når et levende vesen dør, tapper cellene i kroppen med en gang sin vibrasjon og får en sterkt syreholdig sammensetning. Syretilstanden er signalet til mikrober, virus, bakteriene og soppen om at tiden er inne til å oppløse dødt vev. Dette er jobben deres, å gjøre et legeme om til jord igjen.
Når vi spiser, forbrennes maten og etterlater seg avfall eller aske i kroppen. Denne asken er enten syreholdig eller basisk, avhengig av maten. Hvis den er basisk, kan den raskt hentes ut av kroppen vår med et beskjedent energiforbruk. Men hvis disse avfallsstoffene er syreholdige, er det svært vanskelig for blodomløpet og lymfesystemet å kvitte seg med dem, og de blir lagret i organene og vevet som faste stoffer – lavt vibrerende former som danner blokkeringer eller brudd i vibrasjonsnivået i cellene. Jo flere slike syreholdige biprodukter som lagres, desto mer generelt syreholdige blir disse vevene, og hva skjer?
En mikrobe dukker opp, registrerer all denne syren og sier: ”å, denne kroppen er klar til å oppløses”. I en hvilken som helst organisme som dør, går kroppen raskt over til å bli et sterkt syreholdig miljø og blir raskt fortært av mikrober. Hvis vi begynner å nærme oss denne svært syreholdige eller døde tilstanden, blir vi gradvis utsatt for angrep av mikrober.
Det vi spiser, bereder rett og slett grunnen for sykdom. Feilaktig kost kan senke vibrasjonsnivået vårt til det punktet der naturkreftene går i gang med å returnere legemene våre til jorden.
Alle menneskelige sykdommer skyldes slik mikrobeaktivitet. Forskning viser at man har funnet diverse mikrober som er knyttet til arterielesjonene ved hjerte- og kar sykdommer og til svulstdannelsen ved kreft. Men, husk at mikrobene bare gjør det de skal. Den egentlige årsaken er kosthold som skaper et syreholdig miljø.
Vi mennesker befinner oss i en basisk høyenergi-tilstand eller i en syreholdig tilstand som gir signal til de mikrobene vi har i oss eller omkring oss, om at vi er klare til å oppløses. Sykdom innebærer bokstavelig talt at en eller annen del av kroppen vår råtner fordi mikrobene rundt oss har mottatt signal om at vi allerede er døde.
Den maten vi spiser avgjør nesten helt og holdent hvilken av disse to tilstandene vi befinner oss i. Generelt sett kan man si at mat som etterlater seg syreholdig avfall i kroppen, er tung, overkokt, overbearbeidet og søt, som kjøtt, mel, kaker, alkohol, kaffe og søtere frukter. Basisk mat et grønnere, ferskere og mer levende, som friske grønnsaker, bladgrønnsaker, skudd og frukter som avocado, tomater, grapefrukt og sitroner.
Alle de lammende sykdommene som plager menneskeheten – åreforkalkning, slag, leddgikt, aids og især kreft – eksisterer fordi vi forurenser kroppen vår, noe som gir signal til de mikrobene som finnes i den om at vi er rede for nedbrytning, av-energisering, døden.
Fortvil ikke, den gode nyheten er, at det er aldri for sent å snu. Begynn i dag, bytt ut den syredannende maten du spiser med basisk mat, og du merker raskt at energien din øker, og du både er og føler deg friskere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar