tirsdag 20. oktober 2009

Litterærmusikalsk time

Jeg pleier å få med meg noe fra Forfattersleppet, og i år har jeg sett meg ut en stund med 3 forfattere. Det er Pedro Carmona-Alvarez som blant annet har skrevet "Rust" som jeg nettopp har lest. Boken ble skrytt opp i skyene flere steder, men jeg slet fælt etter 100 sider, og siden boken var type murstein, hadde jeg ikke ork til å fortsette. Skal uansett bli artig å høre/se denne forfatteren, og kanskje jeg fatter mot til å prøve igjen. Han har skrevet 3 diktsamlinger, essays, og to romaner. Han har også fått 3 priser. Han er født i Chile i 1972 og oppvokst i Argentina og Oslo, og bor nå i Bergen. Han kaller seg musiker i tillegg til forfatter, så han har nok noe å fare med.
Tomas Espedal skal også være med i kveld. Han har jeg nettopp lest en bok av "Gå" som jeg likte veldig godt. Han har gitt ut mange bøker, kommer fra Bergen og bor på Askøy. Han har 10 utgivelser bak seg, men jeg kunne ikke finne at han har mottatt noen priser. Det er rart at han ikke fikk noe annerkjennelse for "Gå", for den var virkelig godt skrevet.
Frode Grytten er tredje mann i gjengen. Han kommer fra Odda men bor nå i Bergen. Bikubesong likte jeg ikke og jeg styrer unna nynorsk som best jeg kan, så han har jeg ikke lest mye av, men han har jo et profilert navn som det er vanskelig å ikke ha hørt om. Han har fått 8 priser, og har 14 utgivelser å vise til, som spenner fra barnebøker, dikt, noveller og romaner.
Jeg var så heldig å bli holdt med selskap av Hildegunn og Marianne. Pedro tok styringen med musikk og lesing fra Rust. Tomas Espedal kom på scenen uten å hilse eller si noe til oss, leste et langt "rart" dikt og gikk ned igjen. Det var det vi så av ham. Frode Grytten var morsom, leste masse dikt fra "Det norske huset" som vi lo godt av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar