mandag 10. mai 2010

L O N D O N here I come

Nå nærmer årets Londontur seg. 4 deilige dager med tett program. Denne gangen er jeg alene, så tiden blir nyttet godt. Med så tidlig avgang fra Bergen, er jeg jo i London før de har begynt å selge Travel Cards, så jeg sjekker inn og finner meg en frokostrestaurant.
Min første ekskursjon går til Hammersmith og Kew Gardens. Var her en tur da jeg var au-pair, men tar gjerne turen igjen. Det er et mirakel av en hage, påbegynt i 1759 og rommer nå over 40000 forskjellige planteslag. Sjefsgartneren på 1700 tallet reiste verden rundt med kaptein Cook, gjorde notater og samlet planter.
Hammersmith Bridge er en nydelig grønn bro, som en ikke ser fra Londons indre sone. Følger en gangveien vestover et lite stykke kommer en til pub`en Blue Anchor (13 Lower Mall). Denne ble anbefalt av Tor Åge Bringsvær i boken hans ”London”. En utmerket bok hvis du har lyst å gjøre annet i London enn å tråle Oxford Street.
Blue Anchor er favoritt skueplassen under den store vårlige rokonkurransen mellom Oxford og Cambridge. Jeg har lyst til å spise lunch på "The Gate" en av de bedre vegetar restaurantene nær Blue Anchor, som jeg har fått anbefalt.
Themsen er ca. 300 km.lang og jeg har ambisjoner om å utforske store deler av den denne helgen. Mye av gangveiene har en mur vegg ut mot elven, ikke fordi vi skal bli berøvet utsikten, men siden Themsen er en tidevannselv, var det før i tiden gjentatte oversvømmelser, og murene var nødvendig. Fra Blue Anchor spaserer jeg de 4 kilometrene langs elven til Putney Bridge Tube Station.
Jeg ”tuber” til Embankment og går å henter musicalbilletten min.
The Adelphi Theatre har ”Love never dies” Andrew Loyd Webbers oppfølger til Phantom, på programmet, og jeg har kjøpt meg en billett til denne første kvelden min i London.
Fredag morgen har jeg bestemt meg for å være med på en guidet tour, som heter Royal London & Westminister Abbey. WA er de engelske monarker kronings- og begravelsessted og ble innviet i 1065, så her får jeg en god slump historie. Har passert WA hver gang jeg er i London, men aldri vært inni med guide. Jeg spaserer til Green Park st. hvor touren starter, via Sheperds Marked, som er et fint sted for fruktfrokost. Når runden er ferdig må jeg tenke lunch, og ønsker et gjensyn med Manna, 4 Erskin Road. Herfra går jeg opp på Primrose Hill og nyter utsikten over London, før jeg tusler ned i Camden og suger inn atmossen noen timer.
Jeg er ikke noe shopp-aholic, men har mine faste butikker som jeg må innom når jeg er her. Planet Organic er en av dem. Den ligger ved Goodge Street St. litt nord for hotellet mitt. Her hamstrer jeg masse deilig, helsekost, spiser lunch i restauranten deres og nyter livet. Returen fra PO til hotellet tar 20 minutter til fots.
Denne kvelden har jeg billett til en forestilling i Royal Albert Hall . Her lønner det seg å være tidlig ute for å få tid til å kike på det store anlegget før konserten.
Lørdag starter jeg med å stille meg i kø forran Half Price Ticket Sales, for å se om jeg kan få meg en billig teaterbillett til kvelden. Etterpå sjekker jeg ut butikkene mine, Desigual og Fat Face, og noen til i Covent Garden. Lunch blir på min favoritt restaurant "Food for Thought" som er et lite sted som ligger i Covent Garden like ved hotellet mitt.
Etter lunch tuber jeg til St.Paul. På veien skal jeg spore opp et spisested som TÅB kaller et oppfinnsomt vegetarkjøkken. Frode og jeg har leitet etter dette stedet før, uten hell. Det er bare krypten av kirken St. Mary le Bow, som står tilbake og som huser dette spisestedet som heter ”The Place Below”. Her sitter du blant søyler og under velvet tak og kan drømme deg aldeles bort. Ikke langt herfra (Fremdeles på vei til St. Paul) ligger ”Williamson`s Tavern” også anbefalt av TÅB. Denne fant Frode og jeg sist, og her må jeg ta en pint før jeg går videre.
Kvelden blir på teateret, hvis jeg fikk billett til noe jeg har blinket meg ut, hvis ikke hiver jeg meg på en guidet tour igjen, har sett meg ut en spennende en som går fra Tower Hill og heter "Jack The Ripper Haunts".
Søndag blir en kort dag, jeg har laget meg en runde som jeg kan gå og besøke 4 parker, og ende opp i British Museum. Etter noen timer her går jeg tilbake til hotellet og henter kofferten, for å søke meg tilbake til Bergen.

1 kommentar:

  1. Hei.
    Å lese planene dine for de nærmeste dagene, er jo omtrent som å ha besøkt London, herlig.
    Vi ønsker deg en vidunderlig tur, ta godt vare på deg selv. Klem fra m + m.

    SvarSlett