søndag 14. juni 2009

Jeg er på trykk i BT Debatt i dag...

Noen dager etter 7-fjells turen hadde en madam skrevet et passe provoserende innlegg, hvor hun påstod at vi som drar små unger med oss over 4 eller 7 fjell driver med barnemisshandling. Jeg freste litt og bestemte meg for å svare henne med vår erfaring, i BT Debatt. Dessverre ble det ikke trykket som et svar til hennes innlegg, men det kom på trykk i dag, nesten likt som jeg hadde skrevet det. Her er i alle fall teksten:
Nei til aldersgrense på 7- og 4 fjellsturen
Vi er en familie som liker å gå i fjellet, og har god erfaring med det. Minstemann er nå 7 år og gikk sin andre 4 fjellstur i år. Hvis du lurer på om dette er tilregnelig bør du komme deg ut og se på turgleden til de små. Halvveis opp Ulriken kommer han løpende tilbake til oss, som kommer pesende lenger nede og vil ha kortet sitt, sånn at han kan spurte opp og klippe. Han hopper og spretter foran oss andre som en yr kalv, og spurter de siste 200 meterne inn til hver klippestasjon, til applaus fra Turlagets folk som står og tar imot ham. Han bestemmer tempo (full fart) og pauser (en påtvunget en) og har det kjempegøy.
Storebroren begynte å gå alle 7 fjellene sammen med sin morfar da han var 10 og har gått hvert år i 10 år nå. Jeg tror virkelig ikke han hadde gjort det hvis han ikke hadde lyst. Det er aldri noe diskusjon når morfar ringer og spør om han skal være med, jaet kommer helt spontant, med et selvfølgelig bak.
Kanskje det for enkelte virker sært at vi har lyst å bringe videre turglede til barna, men kom dere ut på tur selv og opplev den mestringsgleden barna har når de kommer i mål. Turen tok oss 4,5 time, det er nok foreldre i denne byen som lar ungene sitte like lenge foran pc spillene eller tv, er det å foretrekke?
Turlaget gjør en kjempejobb denne dagen, noe vi er veldig takknemmelige for. Ingen av fjellene er ”høy”fjell, ei heller bratt og ulendt. Jeg er sikker på at de som tar barna med seg på denne turen vet hva de gjør, og har en kjempefin dag ute sammen med andre.

Hilsen Tine Sundal og Sondre 7år

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar