søndag 14. juni 2009

Kommunetopp og turlagshytte


Den høyeste toppen i Masfjorden Kommune er et punkt på Årsdalsryggen som er 1070 moh. Hit ønsket vi oss denne helgen, og pakket i bilen lørdag morgen. Vi kjørte til Mo og videre til Steinsland, og begynte oppstigningen der. Første timen var rein klatring opp til Kvernhusbotnen, der møtte et hvitt syn oss, og vi vasset i snø resten av turen. Det lå tåke på toppene, som var så våt at vi måtte dra frem regnjakkene. Vi brukte 3,5 time + litt til pauser.(Turlaget sier 5 så vi er litt stolt). Vel fremme på Vardadalsbu, fyrte vi i ovnen, og da sko og sokker var tørre salte vi opp igjen og satte nesen mot toppen, vi hadde satt oss som mål denne helgen. Denne turen viste seg å bli like lang t/r som turen fra bilen og opp til hytten. Gps`en hjalp oss å bekrefte at vi var på rett topp på ryggen, og vi lærte at 1:100 000 kart ikke holder til fin-navigering. Våt som vi var fikk vi oss noen gøye aketurer nedover snøskavlene, på tilbaketuren til hytten. Masfjorden Kommune har nok ikke mange besøkende på sin høyeste topp, for denne var ikke merket noe sted, ei heller på toppen.

Søndag våknet vi til blå himmel. Vi hadde fremdeles hytten for oss selv. Vi kokte havregrøt og smurte niste, og etter å ha gjort reint etter oss startet vi returen.
Etter 1/2 time utbryter Sondre "kan vi plis, plis gå opp på den toppen?" Det var varden på Eldhusfjellet han så på 1206 moh. Vi lot oss sjarmere og satte fra oss sekker og stakk til topps igjen. Her var en skikkelig varde på en skikkelig topp, noe som manglet på gårsdagens topptur. Returen ble strabasiøs, siden den deilige solen hadde gjort snøen enda mer slushete, og med allerede skjelvende ben skulle vi starte nedklyvingen til Steinsland. Sondre hadde kjøpt vandrestaver til sin mor til bursdagen, og disse ble brukt for første gang denne helgen. Jeg elsker dem!!

3 kommentarer:

 1. Dere er spreke! Var det en kommunetopp den høye på 1206 også?

  Her har festing og taekwondoleir stått i høysetet, det skal bli godt med en tur i morgen.

  SvarSlett
 2. Nei, Eldhusfjellet på 1206 var bare en topp som "lå iveien", og bare måtte bestiges.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett