onsdag 31. juli 2024

Oppsummering av lesemåneden juli

Lesemåned og sommerferiemåned, noen ganger betyr sommerferie masse lesetid, og noen ganger ikke. I år ble det ikke mye lesing denne måneden, og det gjør ingenting. Første 11 dager av ferien tilbrakte vi i Alanya med gode venner, deretter var det ut på tur med #Raidhoo, vår nye minicamper. Solen har skint på oss, og nå er vi tilbake i jobb, for min del med årets travleste periode, når vi skal venne 1 åringer til å være i barnehagen. 


Dette leste jeg i juli: 

  1. Karl Ove Knausgård - Kjøttets ingeniører - essay - 5
  2. Karen Thommesen - Djeveløya - 4
  3. Natalia Ginzburg - Alle våre gårsdager - 4
  4. Vibeke Tandberg - Hestedagboken - 4
  5. Frits de Bourg - Øyenvitnene - 5
  6. Paul Auster - Baumgartner - 5
  7. Merete Lien - Appelsinparken - 3
  8. Terje Bjøranger - Den ingen ser - 6
  9. Gillian McAllister - Den natten - 5
  10. Anne Elvedal - Du kan kalle meg Jan - 5
  11. Toril Moi - Språk og oppmerksomhet - essay -  5


Essay: 2
Romaner: 4
Krim/thriller: 5

Bokhøsten står for døren, og min start ser sånn ut: Levende død - Jeg kan ikke se mor noe sted - Evil Grandma - Den skyldige - Trollmannen fra Kreml - Det tolvte huset - Tranene flyr mot sør


Ønsker alle en fin fin lesemåned i august

8 kommentarer:

  1. 11 bøker er uansett veldig bra! Har lest 2 av disse og et par som ligger på vent. Jeg venter på både Jeg kan ikke se mor noe sted og Evil grandma-de skal leses når de kommer i hus,tror posten er veldig treg her om dagene for jeg får de ikke fort nok i hus..hehe...
    Ellers blir det litt bookerbøker som skal leses her i august,har inne en liten bestilling.
    Om det er noen bøker du bare MÅ få med deg så må det være Arendal av Knausgård, ny bok i Morgenstjernesterien.
    Ønsker deg en fin august,Tine og jeg går ut i fra at vi sees på bokmøtene utover høsten?

    SvarSlett
    Svar
    1. 11 er helt perfekt, det skal være målet mitt ut året. Jeg leser jo på Kindel, så da tar det ikke lang tid å få bøkene, posten er treg om dagen, det har jeg tenkt også.
      Takk for supert tips, Arendal må inn på listen, men 25 oktober er leeeenge til :)
      Ha en fin august du også Beathe, håper vi kan treffes på ett eller flere bokmøter, kanskje du vil tipse meg, om invitasjonene går meg hus forbi?

      Slett
    2. Ja,ok. Jeg er ikke så glad i å lese på brett og foretrekker papir så da får jeg heller være litt tålmodig selv om det ikke alltid er så lett...hehe... Vet at det er lenge til Oktober og mange bøker kommer ut før den tid, vi venter nok også på ulike bøker fremover, selv om noen sikkert blir de samme.
      Tror ikke de sender ut invitasjoner lenger, men jeg har meldt meg på til Kagge, Cappelen Damm og Bonnier. Har også sendt mail til Gyldendal og Aschehoug (selv om jeg mistenker at møtene kun er for bokhandlere nå) så send mail du også! :-)

      Slett
  2. Sjelden kost å se så få bøker fra deg en måned:) Grattis! vet du ønsker å lese mindre, og det gikk da fint nå:) Med mye feriering sammen med andre blir det nok mindre tid til bøker.

    Likte godt Anne Elvedals bok, artig at vi leste den samtidig:) Omtale kommer når sperrefristen utgår.
    Gleder meg til Bjøranger sin, den må vente til jeg er ferdig med den siste av Murakami.

    Vi leser mye av det samme , så jeg kommer ikke på noen tips akkurat nå. Bortsett fra Harmageddon av Ulf Morten Davidsen.

    Tenker også å lese Appelsinparken snart. Ser du ga den tre- ikke lovende akkurat, men det er vel ikke din sjanger. Er redd den er for lett for meg også, men jeg er jo svak for bøker fra Roma og Italia. Var den veldig klissete?

    Evil Granma vil jeg også lese, får låne den på biblioteket, tenker jeg.

    Ønsker deg en god august Tine:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, 11 er helt perfekt! Godt å få bekreftet av vi skal holde oss til sperrefristen, da gjør jeg det også. Er spent på Murakami, fikk ikke den en litt lunken omtale?
      Det ble en 3`er fra meg, men det er meg, alt for lite brodd selv om der er litt spenning. Synd, for jeg er også veldig glad i Italia.
      Ha en fin leseaugust, og kos deg i Lofoten :)

      Slett
    2. Ikke sant:) Flere av oss som har lest 10-11 bøker i juli:) Feriemodusen slo inn. ;)

      Angående Murakami, så var den første anmeldelsen jeg leste av boka ganske lunken, men det har vært mer variert etter det, noe vi kan se både på Goodreads og på forlagets små snutter av anmeldelser. Så vi får se.
      Skal vel noe til for at Murakami blir dårlig uansett.
      Men jeg er mer usikker på om det er rette boka å lese mens jeg er borte på besøk, om jeg greier å synke nok inn id en om kveldene, da jeg stort sett leser. Skal lese litt tid, kanskje jeg får fred for Bjørnanger som napper voldsomt i meg. Egentlig tenkte jeg at den hadde vært fin å lese på turen hjem.

      Hm, ang Appelsinparken.. Vi får se..Skal lese den, selv om den ikke havner øverst i bunken min med det første.

      Takk takk igjen:)

      Slett