søndag 2. august 2009

Tveitakvittingen 1299 moh.

Tur nr. 2 fra Kvamskogen denne helgen gikk til høyeste toppen i Fusa og Samnanger kommuner. Turen starter på vei med en bakke opp Mødalen, som tar 40 minutter. Luringer tar med seg sykkelen for denne bakken, spesielt når en skal ned igjen sparer en masse tid og gnagsår. Stien starter ved Negerlandsbyen og går på fin sti oppover. Litt vanskelig å se når det blir barfjell, men noen små varder er det satt opp. Vi måtte over litt snø i dag, og vi ble fortalt av vårt turfølge som vi traff på veien at hun hadde stått på ski til i begynnelsen av juli her.
Toppen var litt innpå, så vi fikk en fin oppløpsside til å spurte bort. Her var det fin varde og bok og skrive seg inn i, og sånt liker vi!
Turen nedover gikk i strak gallopp, og nedoversnøfonner er kjempegøy!
Søgnen som vi traff på veien og gikk nesten hele turen med inviterte oss på kaffe på hytten sin, så hun syklet ned og bort til hytten og sto og stoppet oss i veien. En kjempefin hytte hadde hun, med masse personlighet, flott uteareal med detaljer, og nydelig utsikt over Måvotsvatnet.
Vi brukte 3 timer opp og nesten like lang tid nedigjen. Sondre slo kilometer rekorden sin i dag, siden GPS`en stoppet på 19 km.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar