Halvparten av kakene |
Svartøyebønner, du må jo bare tenke på Kaptein Sabeltann når du ser dem... |
Oppskrift på Kaptein Sabeltannkaker:
1/ 2 liter ferdig kokte svartøyebønner
1 dl havregryn
2 grovraspete gulrøtter
2 løk, finhakkes og stekes myke og litt gyldne på svak varme i kokosolje i ca 10 min
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss god gjærfri buljong (f.eks Naturata sin gjærfrie grønsaksbuljong, helsekost)
1 ts paprikapulver
1 ss basilikum
2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
2 ss Nama shoyu, Tamari eller soyasaus
Litt pepper
2 ts fiberhusk
1 ss maizena, jyttemel, potetmel eller kikertmel(gram flour i innvandrerbutikken)
1 ss knuste linfrø eller chiafrø
Fremgangsmåte: Hell bønnene i en stor bolle og mos dem med en potetmoser. Ha i resten av ingrediensene og arbeid det godt sammen med hendene, til en farse. La det stå i 15 minutt og gjerne mer for å den til å henge godt sammen ved forming og steking. Bruk en skje og ha klart et glass med vann som du dypper skjeen i mellom hver kake som lages. Form ved hjelp av hendene og skjeen. Kakene bør være ganske små og ikke mer enn 1/2-1 cm tykke. Stekes i kokosolje på relativt svak varme i 10-15 min på hver side.
Vi spiste dem med tzasiki, raspete gulrøtter og råstekte poteter til, nammelinammmmmm....
De to siste ble spist kalde som turmat to dager etter de ble laget, og de var like gode.
De to siste ble spist kalde som turmat to dager etter de ble laget, og de var like gode.
Ja jeg så den oppskriften. Har bønner i alle former og farger - bortsett fra disse.. :D Men kommer nok til å teste dem etterhvert.. at de ikke er fryktelig lavkarbo er ikke så farlig, jeg spiser jo litt karbohydrater jeg :)
SvarSlettsv: Sanabona, 9 brett. Excalibur :-)
SvarSlettMmm, de hørtes gode ut! :)
SvarSlettJeg har bønner til bløt igjen, så ja de var gode..
SvarSlettTakk Silje....