Fjellturer og ferieturer

mandag 4. februar 2013

Meatfree monday - soppsuppe med foccacia og oliven

Ingredienser til en fantastisk god suppe (glutenfri)
Sist jeg spiste ute var  jeg med gode venninner på Bastant. Dette er en koselig pitte-liten restaurant hvor de har fullt fokus på suppe. Dagens supper står på menyen, og denne varierer fra dag til dag. Sopp-suppen jeg spiste var veldig god, og i dag har jeg laget min egen. Den ble veldig god, så jeg deler gjerne inspirasjonen videre. Du bruker selvfølgelig den soppen du ønsker, men styr unna sjampinjong her, den gir lite smak.
Sånn lager du sopp suppe:
1 løk
2 fedd hvitløk
en liten skål tørket sopp
Litt østerssopp
Litt Shitakesopp 
1 boks fløte
5 dl grønnsak- eller sopp buljong
salt og pepper
Hell kokende vann over den tørkede soppen og la det stå i 30 min.
Fres løk og hvitløk.
Skjær soppen i skiver og stek dem med løken.
Ha det hele i foodprosessoren og kjør til en jevn mos mens du sper med buljongen.
Ha det så tilbake i pannen og kok opp. Spe med fløte og krydre med salt og pepper.
Serveres med foccacia som gjerne dyppes i en skål deilig olivenolje.
Lager du den søndagskvelden har du en flott "fastfood" kjøttfri mandag 
Med olje direkte fra årets olivenhøst i Palestina, må vi ha brød som tilbehør

4 kommentarer:

  1. Det så kjempegodt ut! Spesielt brødet:)

    SvarSlett
  2. Soppsuppe er så godt! Venter besøk neste uke, så da skal jeg sannelig lage en suppelunsj. Takk for fint tips. Og så fine bilder!

    SvarSlett
  3. Nam! Skulle gitt mye for å få god, hjemmelaget vegetarmiddag nå!

    SvarSlett