Fjellturer og ferieturer

onsdag 27. juli 2011

Rå havregrøt

Vil du ha havregrøten din rå, kan du ikke bruke havregrynene vi finner i butikken for disse er pre-kokte. På Rendyrka i Bergen fant jeg Saltå sin havre, som er hel, biodynamisk dyrket og helt ubehandlet. Denne er fin å bruke til å lage havregrøt av, etter denne oppskriften:

5 dl havre (hel) legges i bløt 3 døgn (skyll hver dag)
10 mandler legges i bløt sammen med havren siste døgnet
1 dl dadler, bløtlegges hvis de er harde
1 toppet ts kanel
litt himalayasalt
1 dl rosiner (evt. blåbær)
litt vann
Ha havregryn, dadler, mandler, salt og kanel i foodprosessoren. 
Server med rosiner eller bær, og et dryss kanel, eller raspet eple, et nøttedryss eller moset mango.
Jeg hadde den med som lunch på jobben, og det smakte suverent med kald havregrøt.

4 kommentarer:

  1. oj,det visste jeg ikke. takk for tipset.

    SvarSlett
  2. Hei, fine Tine! So very cool med rå havregrøt! Men altså, blir det ikke rå grøt med vanlige store havregryn? Det lurer jeg på nå. De koster sikkert mer enn jeg har råd til disse andre fine som fantes i Bergen.. :S

    SvarSlett
  3. høres veldig godt ut !!!

    SvarSlett